inima sanatoasa

5 sfaturi esentiale pentru sanatatea inimii

septembrie 29, 2015

Inima este organul care intretine intreaga functionare a organismului, fiind si cea care necesita cea mai mare ingrijire din partea noastra. Inima ne mentine activi, ne face sa ducem la bun sfarsit fiecare zi si ea este cea care ne creeaza cele mai mari emotii si sentimente. Inima este cel mai vital organ din organism, iar ingrijirea sa trebuie sa respecte sfaturi importante si necesare.

  1. Fii activ!

Fara ajutorul exercitiilor fizice, inima poate fi o stare descurajanta de sanatate. Exercitiile imbunatatesc nu doar functiile cardiace, ci ajuta si la reducerea kilogramelor in plus, dar si la reducerea nivelului de colesterol din organism.

2.  Mananca mai putina sare!

Sodiul este bun pentru organism, insa in calitati infime. Aportul mare de sare inseamna tensiune arteriala mare si boli de inima. Acumularea de sodiu in sange creste volumul de sange, si implicit ingreuneaza circularia. Inima trebuie sa lucreze usor, nu greu, tocmai pentru a nu cauza hipertensiune.

3.  Medicamente corecte

In cele mai multe cazuri, bolile de inima sunt legate de utilizarea medicamentelor. Deci, este important sa luati medicamente prescrise de medici, daca este necesar. Unele medicamente sunt prescrise pentur inima, tocmai pentru a salva  viitoare neplacere de sanatate sau boala de inima grava.

4.  Consumul moderat de alcool

Consumul de alcool in cantitati moderate nu dauneaza organizmului. De fapt, unele studii au aratat ca un consum moderat ofera si unele beneficii pentru inima. Obiceiul de a bea mult face ca inima sa cedeze si sa nu poata suporta intregul aport de alcool. Prea mult alcool face ca inima sa fie imbinata de lichide si sa cauzeze tensiuni, hipertensiuni si ritmuri neregulate ale batailor de inima.

5.  Gestioneaza stresul!

Stresul este si a fost unul din cele mai comune probleme pentru afectiunile inimii. Orice situatie ridicata de stres conduce la o tensiune arteriala mare si un raspuns pentru inima. Este important ca inima sa fie relaxata, prin praticarea de exercitii yoga sua alte tehnici de relaxare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *