adidas

Adidas face incaltaminte din gunoaie

iulie 19, 2015

Acest lucru este cel mai mare plan de viitor al companiei de articole sportive. Ai nevoie de o pereche noua de pantofi, pentru ca cea veche e deja prea demodata sau poate pentru ca e foarte uzata? Poate ar trebui sa mai astepti pana sa iti cumperi noile incaltari sport, pana cand o noua pereche va fi realizata de Adidas.

Acest tip de incaltaminte va utiliza, in fabricarea sa, deseurile din plastic si plasele de pescuit, aruncate in mod ilegal, in mare. Aflandu-se in parteneriat cu o organizatie multidisciplinara, dar si de ecologie, numita Parley for the Oceans, Adidas doreste sa realizeze un pantof fitness care nu numai ca va fi in avantajul celui care ii va purta, ci va fi prietenos si cu mediul inconjurator, oferind un sprijin foarte confortabil.

Plasele de pescuit din mare sunt o sursa importanta a poluarii oceanelor, insa Adidas nu si-a luat sursele de materiale direct din produsele reciclate din ocean. In schimb, acestia s-au aliat cu The Sea Shepherds- o organizatie de mediu cu activitati legate de mare si ocean, care a reusit sa captureze 72 kilograme de plase de pescuit ilegale, dupa ce au urmarit braconierii ilegali pe coasta de vest a Africii, timp de 110 zile. Iar cand „barca braconierilor s-a scufundat”, ecologistii i-au salvat.

Potrivit HuffPost, partea superioara a pantofilor va fi creata din materiale plastice si va actiona ca unele fibre verzi. Pentru talpa, se vor utiliza alte materile durabile.

Acuzata de poluarea mediului de catre organizatia GreenPeace, aceasta noua tehnologie in materie de incaltaminte este un pas important in directia buna a companiei de articole sportive. In prezent, nu se stie cu siguranta daca acest tip de incaltaminte va fi produs sau nu, insa compania Adidas promite sa inceapa utilizarea fibrelor reciclate de la inceputul anului 2016. Iubitorii de natura asteapta cu nerabdarea lansarea acestor incaltari.

 

One Reply to “Adidas face incaltaminte din gunoaie”

  1. ce idei mai au cei de la adidas. poate ca scopul lor este bun, insa nu stim care va fi reactia consumatorilor atunci cand produsul va fi lansat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *