Must have

Afla care este efectul „must-have”

mai 20, 2015

Fie ca apare un nou model de iPhone, un Tv cu ecran si mai plat, sau o colectie mai la moda decat ceea ce se poarta astazi, oamenii tind sa fie foarte incantati atunci cand apar noi lansari pe piata. Incepand cu data lansarii anuntului si data oficiala a lansarii unui lucru, oamenii incep sa isi petreaca timpul cu gandindu-se daca ar trebui sa cumpere ceea ce s-a lansat sau nu.

Cu toate acestea, exista un lucru pe care il tot uitam- astazi, lumea trateaza unele produse in asa fel incat sa se strice, de multe ori in mod inconstient, dar numai asa putem avea o justificare adecvata pentru a faca un nou upgrade. Crcetatorii au demonstrat ca, stiind ca un nou produs apare pe piata si este disponibil, determina consumatorii sa isi „maltrateze” produsele pe care le detin, in ideea de a lua altele noi.

Dar totusi de ce se intampla acest lucru? Ca fiinte umane, suntem povestitori minunati. Ne dorim ca altii sa creada despre noi ca suntem responsabili si logici in gandire si, de asemenea, este important si pentru noi insisi sa ne vedem in acest fel. Din acest motiv, atunci cand avem un comportament care nu este in conceordanta cu imaginea pe care o avem despre noi, venim cu tot felul de justificari pentru a rationaliza comportamentul pe care l-am adoptat. De fapt, ajungem atat de departe incat ne neglijam lucrurile nosatre si chiar partenerul de viata, in momentul in care exista un nou upgrade.

Gandeste-te la momentul in care auzi o stire: o verifici de doua ori doar ca si fii sigur ca ceea ce ai auzit este adevarat. Desigur, in cazul in care acea stire este o veste buna, ni se intinde un zambet larg pe fata, care de mult ori, tine pana a doua zi. Suntem mult mai fericiti sa acceptam dovezi care ne fac sa ne simtim bine, iar atunci cand vestile nu sunt bune, venim cu justificari, pentru a inchilina balanta, in mod subtil, in favoarea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *