inteligenti

Afla care sunt cei mai inteligenti oameni din lume

mai 24, 2015

inteligentiPe vremea cand inca erai la scoala, tot timpul a existat un copil care era mai desptept ca tine. Cei mai inteligenti oameni din lume sunt persoane de succes al caror IQ depaseste cu mult pragul celor consideratii genii.

Coeficientul de inteligenta (IQ) ramane o metoda destul de controversata de masurare a nivelului inteligentei. Multi oameni nu s-au testat niciodata, in timp ce altii au facut testul de mai multe ori pentru a-si imbunatati scorul. Cu toate astea, psihologii considera ca, pentru moment, aceasta ramane metoda cea mai viabila de masurare a inteligentei.

Noam Chomsky- este un lingvist si activist politic american, profesor emerit in lingvistica la Massachusetts Institute of Technology (MIT). Acesta este considerat ca fiind parintele lingvisticii moderne. Cu toate acestea, valoarea IQ-ul lui ramane necunoscut.

Stephen Hawking- in timp ce numele sau poate fi mai celebru decat orice alt geniu din aceasta lista, IQ-ul lui Hawking de 160 este mai mic decat a multora dintre colegii sai genii. Cu toate acestea, impactul sau in domeniul fizicii teoretice si in cosmologie estee dincolo de oricce comparatie.

Andrew Wiles Sir Andrew Wiles are un IQ de 170. Britanicul a devenit faimos dupa ce a demonstrat o teorema veche de 358 de ani denumita „Marea Teorema a lui Fermat”.

Americanul Rick Rosner are un IQ de 192 si este scenarist pentru o serie de emisiuni TV. De asemenea, acesta a concurat in cadrul concursului televizat „Vrei sa fii milionar?” si a petrecut multi ani ca sa barman, stripper si model nud. Acum are 54 de ani si traieste in Los Angeles.

Manahel Thabet- este o femeie din Yemen, economist si om de stiinta cunoscuta pentru ca a devenit cea mai tanara persoana si singura de altfel, care a obtinut un doctorat in inginerie financiara, absolvind cu gradul de magna cum laude. Thabet are un IQ de 168.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *