Afla care sunt greselile care ne afecteaza cariera!

noiembrie 21, 2015

/>Nu exista vreo persoana care sa nu isi doreasca sa aiba o cariera cat se poate de stralucita. La locul de munca vei intalni tot felul de oameni. Dat fiind ca petreci destul de mult timp intr-un astfel de colectiv trebuie sa gasesti o cale de mijloc pentru a te intelege cu toata lumea. Cele mai frecvente greseli sunt cele de „parteneriat” cu o parte din colegi. Si unele greseli iti pot afecta cariera mai mult decat crezi. Iata de ce trebuie sa te feresti:

  • Atentie sporita. In timpul unei sedinte telefonul nu trebuie sa fie o preocupare. Pentru ca si cel mai mic detaliu ce se discuta va face o diferenta ulterior. In plus, tine de bun simt caci pana la urma exista un motiv bine intemeiat pentru care se face acea sedinta. 
  • Respecta promisiunea. Da este da si nu este nu. Din ideea de a fi saritor si a ajuta daca timpul nu iti permite vei incurca treburile decat sa ajuti intr-un fel. Fii sincer cu tine in primul rand si cantareste astfel de decizii.
  • Barfa sau discutiile nefolositoare. Asa se face ca dintr-o poveste iese un intreg basm. Barfele nu ajuta cu nimic si mai ales gandind ca cei din jur iti sunt colegi cu care te vei intalni zi de zi mai bine eviti. Sau pana cand se va rasfrange totul asupra ta, devenind o imagine asociata cu astfel de discutii.
  • Insistenta de a afla ce e nou. In varianta moderna inseamna sa iti faci mereu timp pentru retele de socializare. Un banc sau ceva dragut sa impartasesti cu cei din jur crezi la inceput. Lasand la o parte modul in care cei din jur te vor percepe tine de concentrarea ta. Pentru ca cercetatorii spun ca avem nevoie de minute bune pentru a relua munca dupa o distragere de atentie trebuie sa iti setezi prioritatile zilei.

Rand pe rand fiecare din cele mentionate reprezinta greseli ce te pot afecta direct ca si performanta la locul de munca insa si cand vine vorba de perceptia celor din jur fata de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *