alimente bogate vitamine

Alimente bogate in vitamine

decembrie 3, 2014

In zilele noastre, multa lume ia un complex de vitamia B pentru a-si imbunatati metabolismul si pentru a-si spori nivelurile de energie. Oricum, exista o multime de alimente bogate in vitamina B pe care le poti cinorpora in dieta ta zilnica pentru a-si creste aportul de energie si starea de spirit in mod natural.

Vitamina B este esentiala pentru o digestie sanatoasa, metabolism, memorie si stare de spirit. Aceasta ajuta la reducerea tensiunii arteriale si la a stresului si te pot ajuta sa eviti multe probleme de sanatate. Introdu aceste alimente bogate in vitamina B in mesele tale zilnice si asigura-te ca te vei simti si vei arata mai bine in fiecare zi!

Nuci

Nucile au cantitati mari de acizi grasi omega 3 si antioxidanti puternici. Nucile sunt de asemenea nogate in vitaminele B5, B1 si B6. Aceste nuci sunt sczaute in grasimi saturate si sunt o sursa naturala de melatonina. Nucile te pot ajuta la imbunatatirea starii de spirit, la sporirea energiei si la imbunatatirea memoriei, dar si a functiilor cognitive.

Banane

Una dintre cele mai bogate in vitamina B alimente de inclus in dieta ta de zi cu zi este banana. Bananele sunt o sursa excelenta de vitamina B5 si vitamina B6. Mai mult de atat, acestea sunt bogate in vitamina C, potasiu, fibre si contin in majoritate de 74% apa. Data viitoare cand te vei simti un pic mai obosit si stresat, mananca o banana pentru a reduce stresul si pentru a-ti spori nivelurile de energie.

Acaju

Acajuul este plin de vitamina B3 (niacina), vitamina B1 (tiamina) si vitamina B6. O mana de acaju poate reprezenta o gustare hrozava si care iti poate oferi energia de care ai nevoie, dar este si un plus extraordinar la o salata sau la o mancare cu paste. Te poti bucura de asemenea de acaju in mixuri de mancaruri si poti face sos de acaju atunci cand ai timp liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *