Animalele de companie, alergiile si riscul pentru sanatate

mai 13, 2015

Desi animalele de companie sunt o reala placere pentru o mare parte dintre noi nu au cu totii aceasta sansa de a detine unul. Dincolo de costurile ce se implica, dincolo de ceea ce tine de grija si program constant din acest punct de vedere se pare ca exista si factorul alergenic la mijloc. Cele mai dese cazuri tin de alergiile de la pisica. Sunt cu adevarat acestea un real pericol din acest punct de vedere?

Controversa animalelor de companie

Se considera ca un adult are deja un sistem imunitar format cat sa nu aiba la fel de mari probleme alergice cand vine vorba de convietuirea cu animalele de companie. Insa in randul copiilor este destul de controversata povestea. Asta pentru ca in momentul in care acestia sunt in crestere, cand sistemul lor imunitar inca nu este unul foarte bine format au cele mai mari sanse de a fi afectati de prezenta oricarui factor alergenic.

Pe partea cealalta se considera ca un copil creste cu mai multe sanse de a dezvolta un sistem imunitar puternic daca va avea in preajma un caine. E ca si cand putin cate putin se obosnuieste cu prezenta a ceea ce ar putea cauza alergie si devine imun. Ori la asta se adauga si o lunga lista de avantaje din punct de vedere emotional, psihic de asemenea.

Oricum, alergiile raman un domeniu destul de controversat. Daca vei avea curiozitatea de a citi o carte de Dumitru Balan despre alergiile la copii si cum se pot remedia acestea pe o cale naturala vei descoperi ca nu este totul un capat de tara. Si pana la urma convietuirea este mai usoara daca se respecta anumiti termeni de calitate a vietii. Spre exemplu cainele sau pisica are nevoie de ingrijire din punct de vedere al igienei, de curatare insa cu produse specifice. Va avea nevoie de hrana specifica, de vaccin, de ingrijire medicala ca la carte pentru a preveni in primul rand ceea ce tine de o eventuala boala.

Animalele de companie ar trebui sa vina la un moment prielnic in viata noastra. Asta implica devotament, responsabilitate si disponibilitate. Tinand cont de toate acestea posibilele alergii sunt cele care se pot tine in frau sau chiar si a preveni. Exista si teste care pot depisa precoce care este sansa de a dezvolta o posibila alergie fata de un animal de companie asa ca ai toate armele sa iti indeplinesti poate visul de a avea grija de un animal si in acelasi timp de a tine cont de starea de sanatate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *