windows-9

Anul 2015 vine cu noul Windows 9

mai 26, 2014
in IT, News

In ultima vreme cei de la Microsoft au fost destul de activi pe piata. Acestia au achizitionat de curand marele producator de telefoane mobile Nokia si au lansat sistemul de operare Windows 8.1 si Windows 8.1 Phone. Versiunea 8.1 pentru PC este disponibila de ceva timp acum si nu de mult a primit si un mult asteptat update. In privinta versiunii pentru telefoanele mobile aceasta a aparut de curand si a imbunatatit multe din aspectele mai putin bune ale versiunii precendente de Windows Phone.

Mai sunt multe de imbanatatit in privinta sistemului de operare insa probabil ca vom avea parte de mai multe update-uri care vor rezolva eventualele probleme. In nici intr-un caz nu ne-am gandit ca Microsoft ar dori sa lanseze un nou sistem de operare, Windows 9, incepand cu anul viitor.

Un document secret a scos la iveala faptul ca Microsoft se afla intr-un stadiu destul de avansat in privinta dezvoltarii noului sistem de operare. Documentul arata ca Windows 9 si Windows 9 Phone urmeaza a fi lansate anul viitor in al doilea sau al treilea trimestru. Este un interval destul de mare de timp din luna aprilie pana in septembrie dar un lucru este sigur, acesta va fi lansat anul viitor. Probabil ca in luna aprilie vom primi o varianta alpha a sistemului de operare. Daca suntem bucurosi poate si o varianta RC (Release Candidate) dar asta este putin probabil. Pana la sfarsitul lunii septembrie probabil ca acest lucru se va intampla si pana la sfarsitul anului 2015 vom avea o varianta RTM pe care sa o putem utiliza.

Alte date cu privire la aceasta lansare nu avem inca. Se zvoneste ca Microsoft la renunta la interfata bazata pe tile-uri si va incerca un look nou. Speram insa ca noul Windows 9 sa fie un sistem de operare reusit si care va fi mai bine primit decat variantele trecute. Cat despre varianta actuala 8.1 mai sunt multe lucruri de imbunatatit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *