kingdom tower

Arabia Saudita a inceput lucrarile la Kigdom Tower

aprilie 29, 2014

Dubai, campionul oraselor cand vine vorba de cele mai inalte, cele mai lungi, cele mai scumpe lucruri, va avea un competitor serios in partea vecinilor din Arabia Saudita.

Celebra caladire Burj Khalifa, cea mai inalta din lume, ar putea fi detronata in cartea recordurilor daca Arabia Saudita va reusi sa finalizeze cea mai inalta cladire construita vreodata si anume, Kingdom Tower din Jeddah, proiect ce a fost demarat in ultima saptamanta.

Consultatii Advanced Construction Technology Services au anuntat recent ca testeaza materiale ce pot rezista unui zgarie nori inalt de 1 kilometru, ati auzit bine 1 kilometru. In comparatie cu Burj Khalifa, care are o inaltime de 827 metri,  acest turn va fi cu 173 de metri mai inalt.

Kingdom Tower, va avea un cost de constructie estimat la 1.23 miliarde de dolar, va avea 200 de etaje si va avea vedere catre Marea Rosie. Pentru a construi giganta cladire va fi nevoie de 5.7 milioade de metri cubi de ciment si 80 000 de tone de ciment, conform celor de la Saudi Gazette.

O structura atat de inalta, mai ales pe coasta, unde apa sarata ar putea avea efecte negative asupra structurii, nu este usor de construit, multi factori trebuind sa fie luati in considerare.

Din cauza tensiunilor la care va fi supusa cladirea din cauza inaltimiii sale, structura va avea o forma diferita pe masura ce inaltimea creste pentru a dispersa mai bine greutatea acesteia, si pentru a face fata vanturilor destul de puternice ce vor fi prezente la aceste inaltimi.

O problema in constructia cladirii ar fi cum vor reusi sa sa aduca cantitatea de ciment necesara in realizarea acesteia, inginerii ar putea apela la aceeasi solutie pe care au adoptat-o cei ce au realizat Burj Khalifa, si anume sa foloseasca o singura pompa, si sa o foloseasca atunci cand temperaturile sunt mai scazute, in acest mod cei din Dubai au reusit sa pompeze 6 milione de metri cubi de ciment.

Desi este un proiect ambitios Kingdom Tower pare a fi destul de realist, conform lui Sang Dae Kim, directorul Council on Tall Buildings.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *