Calai

Arabia Saudita cauta calai

Arabia Saudita a executat deja 85 de oameni in acest an, ajungand astfel numarul total de executii inregistrate in anul 2014. In timp ce autoritatile saudite nu au dat o explicatie de ce acest trend este unul ascendent, nu ne putem astepta caaacest lucru sa se incheie foarte curand. Potrivit unui site-ului web a guvernului saudit, acest stat cauta aplicanti pentru job-ul de calau, pentru a putea dovedi in fata volumului de munca imens pe care il are in fata.

Job-urile au fost publicate pe site-ul Ministerului Functiei Publice, luni, si face reclama unei pozitii cu „functie religioasa”, avand ca cerinta necesara decizia aplicantului de a fi hotarat pentru executia cu moartea in acest job, precum si realizarea unor alte pedepse, cum ar fi amputarea unui membru al celui ce urmeaza a fi executat. Potrivit anuntului, sunt disponibile opt job-uri de acest fel. In timp ce experienta nu este o conditie necesara pentru acest loc de munca, solicitantii trebuie sa aiba in vedere faptul ca salariile se afla la capatul inferior al serviciului public de salarizare din Arabia Saudita.

Utilizarea a astfel de pedepse in Arabia Saudita a ajuns sub control international, iar observatorii declara ca, unele pedepse juridice a Regatului Saudit, cum ar fi decapitarile realizate in public, sunt foarte asemanatoare cu pedepsele raspandite de statul islamic, de catre organizatiile extremiste care opereaza in Siria si Iraq.

Mare parte din cei executati au fost gasiti vinovati de crima, dar 38 dintre acestia au fost condamnati la moarte pentru trafic de droguri. Aproximativ jumatate erau cetateni sauditi, ceilalti provenind din Pakistan, Yemen, Siria, Iordania, India, Indonezia, Ciad, Eritrea, Filipine si Sudan.

In anul 2014, Arabia Saudita s-a aflat pe locul 4 in lume, dupa China si Iran, dar inaintea Iraqului si Statelor Unite ale Americii, potrivit cifrelor oferite de „Amnesty International“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *