Masinile de curse care se conduc cu capul in jos pot parea doar nite idei prostesti din filmele idioate de la Hollywood, care nu stiu sa puna pret pe realitate, insa de fapt te-ar surprinde sa auzi ca aceasta metoda de condus chiar este posibila. Masinile de curse, in special cele de Formula 1, sunt proiectate cu aripi inversate. Soferii acestora lucreaza in cealalta directie a aripilor de avioane, in loc de a genera ridicarea, acestia genereaza forta de apasare, care impinge masina pe asfalt.
In timp ce acest lucru poate parea contraproductiv in relatie cu prinderea de viteze mari, forta de apasare are o folosinta practica: permite masinilor de Formula 1 sa ia curbele la o viteza care altfel ar putea sa le faca sa zboare de pe sosea. Tot de ce are nevoie o masina de Formula 1 pentru a merge cu susul in jos este sa genereze o forta o de apasare egala sau mai maledecat este propria greutate.
Insa in timp ce stiinta pare sigura, exista in realitate cateva complicatii. A conduce cu capul in jos ar putea fi extrem de dezorientant pentru omul aflat la volan. Mai mult de atat, motorul masinii si componentele sale nu sunt proiectate in mod special pentru a conduce invers.
Productile cinematografice filmate in Cuba portretizeaza de obicei randuri intregi de masini clasice, cu metalul stralucind in soare. Ai fi iertat daca ai considera ca locuitorii Cubei ar avea o aventura cu fierul unui Detroit vintage, insa realitatea este un pic mai urata de atat. In data de 19 octombrie 1960, Statele Unite au luat in considerare o incarcatura de schimb in cazul Cubei.
Unul dintre multele efecte ale incarcaturii era ca noile masini incetasera sa mai circule in statul insula. Guvernul cubanez a clacat de asemenea legat de cumpararea de masini; doar cele care erau deja pe insula in acel moment al incarcaturii puteau sa fie negociate in mod liber si vandute in cadrul cetatenilor. Toti ceilalti care ar mai fi dorit sa cumpere o masina ar fi trebuit sa obtina o permisiune speciala.