Barbie lume

Barbie pentru toata lumea

februarie 23, 2015

Primul model de papusa Barbie Bob Mackie a fost lansata in anul 1990, purtand o fusta incrustat si un corset cu margele. Nu numai ca aceasta a fost inceputul pentru multele modele ce aveau a urmeze din aceasta serie, insa a pavat de asemenea calea pentru ca alti designeri sa isi imprumute stilurile in crearea altor modele de Barbie costumate. Nume de top precum Byron Lars, Donna Karen, Todd Oldham si multi altii au imbracat inca de atunci papusa la moda.

Teen Talk Barbie

Modelul de papusa Teen Talk Barbie din anul 1992 este unul dintre cele mai faimoase papusi Barbie datorita unei singure propozitii. Atunci cand papusa vorbitoare se compatimea alaturi de tinerele fete in legatura cu cat de grea este matematica, aceasta a atras furia unor grupuri cum ar fi Asociatia Americana a Universitatii Femeilor.  Propozitia „Orele de matematica sunt grele!”- „Math class is tough!” a fosr rapid indepartata din cadrul opriunilor de vorbire ale papusilor vorbitoare.

Barbie Happy Family Midge

Prietena lui Barbie, Midge, s-a maritat cu prietenul acesteia Alan in anul 1991 intr-un set de papusi si pentru papusi iar in anul 2003, acestia au reaparut in cadrul liniei Happy Family. Midge era gravida iar papusa in cauza avea un stomac detasabil cu un bebelus inauntru. Oricum, aceasta papusa a reusit sa starneasca controverse pentru ca unii au crezut ca poate incuraja sarcinile printre adolescenti. Versiunile mai timpurii ale papusii nu veneau cu un inel de logodna, lucru ce a alimentat si mai are protestele in legatura cu ideea daca papusa era sau nu adecvata in randul tinerilor.

Si mai multe papusi Barbie in curand

Cu papusa Barbie inca in productie si adorata de multi copii si colectionari din toata lumea, cu siguranta ca vor mai fi produse inca multe alte papusi Barbie memorabile si de acum incolo, la fel ca si papusile Barbie ce infatiseaza celebritati din lumea intreaga. Poate ca acum este timpul ca si tu, si eu, sa ne intregim colectia de papusi Barbie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *