cafea

Cafeaua si cancerul de san

iunie 16, 2015

Un studiu realizat recent in Suedia a descoperit ca, cafeaua chiar are unele beneficii, si chiar lupta imporiva cancerului de san. Nu-i un mesaj ce vine de la Starbucks pentru a-si face vanzare. Cafeaua provine dintr-un bob, ceea ce inseamna ca este plin de antioxidanti si are o multime de alte beneficii pentru sanatate. Beneficiile cafelei constau in: o viata mai lunga, injumatateste sansele de a dezvolta diabet de tip II si are legatura cu un risc mai scazut al depresiei, imbunatateste memoria, scade sansele de a face cancer si de a dezvolta afectiunea de Parkinson.

Lupta impotriva cancerului de san.

Studiul realizat in Suedia confirma faptul ca, cafeaua inhiba cresterea tumorilor si reduce riscul de reaparitie a tumorilor in cazul femeilor diagnosticate cu cancer de san si care au fost tratate cu tamoxifen. Acest studiu este continuarea unui studiu realizat cu doi ani in urma si care a analizat 1090 femei cu cancer de san primar invaziv.

Cercetatorii au demonstrat ca efectul cafelei in cazul pacientelor care sufereau de cancer de san au consolidat efectul tratamentului cu tamoxifen, si a subliniat importanta de a lua medicamentele prescrise. In special, cafeaua poate sensibiliza celulele tumorale si poate reduce dezvoltarea cancerului de san. Cercetatorii declara ca este posibil ca substantele din cafea pot opri ca celulele canceroase sa creasca. Cel mai important lucru este ca, daca iubesti cafeaua si esti si sub tratament de tamoxifen, nu exista niciun motiv sa renunti la cafea, doar doua cani de cafea sunt suficiente pentru a face o diferenta. Nu se poate dovedi inca acuratetea cu care ”lucreaza” cafeaua in lupta cu cancerul, deoarece cercetatorii inca nu au stabilit o definitie standard a dimensiunii unei cani de cafea.

Cancerul mamar este o boala in care celulele maligne se formeaza in tesuturile sanului, fiind descoperit la femeile insarcinate sau care tocmai au nascut. Majoritatea cazurilor de imbolnavire se petrec in jurul varstei de 50 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *