Calitatile unui bun ascultator

august 19, 2014

Angajeaza-te singur intr-o conversatie. A fi angajat si dedicat unei discutii demonstreaza ca acorzi atentie catre cealalta persoana si asupra a ceea ce are aceasta de spus. Lasa cealalta persoana sa stie ca are parte de toata concentrarea ta.

Atunci cand nu esti dedicat unei discutii, celalalt isi va da seama so cel mai probabil nu va mai dori sa vorbeasca vreodata cu tine. Arata-i celeilalte persoane ca iti pasa de ceea ce spune si ca esti interesat de subiectul discutiei si ii vei castiga respectul si increderea.

Un mod prin care ai putea sa-i demonstrezi asta este de a-i raspunde printr-un simplu fel „Da” sau „Inteleg”. Asta exprima celeilalte persoane faptul ca esti intr-adevar acolo si ca o asculti cu atentie. Asigura-te ca vei face tot posibilul sa ii acorzi intaietate acelei persoane care iti vorbeste in timpul unei destainuri pentru ca aceasta este cea care are rolul principal aici.

Mentine un contact vizual cu partenerul de discutie si aproba ceea ce are de spus persoana de langa tine. Da din cap, afiseaza o atitudine deschisa si prietenoasa, dar mai ales fii sincer si nu intrerupe mereu destainuirile celuilalt de langa tine.

Atunci cand ii vei acorda atentie persoanei ce iti vorbeste si vei mentine contactul vizual ii vei demonstra faptul ca esti acolo langa ea, alaturi mereu si atent la ceea ce are de spus. Atunci cand nu mentii un contact vizual, cand esti atent in alta parte, usor de distras si retinut atunci cand vine vorba despre a da un feedback, cealalta persoana va crede ca nu esti acolo pentru ea si ca nu iti pasa.

Dar mai ales nu te preocupa ceea ce are de spus celalalt si asta nu poate duce decat la pierderea increderii sau atentiei la randu-ti din partea acelui prieten. Asadar, fa tot posibilul si asculta-l cu atentie. Da-i de  inteles ca esti acolo pentru el si el va face asta la randul lui pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *