frica

Ce ii speria pe oamenii anilor 1990?

iulie 25, 2015

Anii `90 au fost destul de buni, insa existau o multime de lucruri care ii speriau pe oameni foarte tare. Si astazi ne sperie schimbarile climatice sau vestile care ne anunta ca niste meteoriti ne vor distruge planeta, dar lucrurile care speriau oamenii in trecut erau destul de amuzante. Afla care sunt aceste lucruri care speriau oamenii in urma cu 10-20 de ani.

Ploaia acida

Ploaia acida apare in urma reactiilor emisiilor chimice cauzate de oameni si surse naturale care reactioneaza cu apa, oxigen si alte chimicale din atmosfera, care formeaza compusi acizi si precipita pe suprafata Pamantului.

Gaura din stratul de ozon

Sa incepem cu vestile proaste: iti amintesti de stratul de gaura in stratul de ozon pe care oamenii de stiinta au descoperit-o deasupra Antarcticii in anul 1985? Cea de care ne temeam ca va fi cauza cancerului de piele in randul oamenilor si pentru ca va cauza cataracta din cauza razelor UV? Pai, e tot acolo. Insa, se pare ca situatia e si mai rea decat ne-am fi putut imagina.

Oamenii de stiinta au descoperit o noua gaura in stratul de ozon, in anul 2011, dar deasupra Arcticii de data asta. Asadar, cu toate ca stratul de atmosfera va ajuta la blocarea razelor UV, stratosfera trece printr-o perioada destul de dificila, si deci, ar trebui sa ne temem de acest lucru si astazi.

Stephen King

Nimic nu era mai infricosator decat un roman horror al lui Stephen King. Dupa ce a publicat cel de-al 37-lea roman al sau- The Girl Who Loved Tom Gordon in 1999, scriitorul a fost lovit de o masina in timp ce se plimba pe Route 5. In timpul recuperarii sale, King a anuntat ca se va retrage, deoarece devenise foarte dificil pentru el sa mai scrie.

Ritualurile sataniste

Finele anilor `80 si inceputul anilor `90, au fost caracterizati de oameni care credeau ca o organizatie nationala cu structura satanista, isi realiza ritualurile in secret, chiar sub acoperisurile caselor oamenilor simpli. Aproape peste tot se auzea un copil care plange sau un caine care a murit in mod neasteptat intr-o casa abandonata- iar oamenii au dat vina pe satanisti pentru aceste lucruri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *