Ce iti poate umbri fericirea

august 12, 2014

Ai inceput sa simti cum viata se scurge pe langa tine si tu nu apuci sa o traiesti asa cum se cuvine, daramite sa te mai si bucuri de ea? Sau te surprinzi din ce in ce mai des facand lucruri ce nu iti fac placere, dar pe care continui sa le faci indiferent de motiv? Daca da, atunci este timpul sa mai spui si „nu” si sa incepi sa cunosti si tu fericirea! Simpla parere personala cum ca lucrurile sau oamenii te fac nefericit este total eronata.

De fapt, tu esti singurul lucru si singura persoana care te face nefericit esti doar tu. De foarte putine lucruri avem nevoie ca sa fim cu adevarat fericiti; totul tine de noi, de faptul cum privim lucrurile si tot ceea ce ne inconjoara. De obicei, ar trebui sa fie destul de usor sa devii o persoana mai fericita. Este de asemenea si foarte usor sa te amarasti singur; sa faci in asa fel incat sa mai adaugi ceva suferinta la neplacerile pe care ti le creezi zilnic.

Este un lucru des intalnit; toata lumea o face in fiecare zi. Daca vei inota in fiecare zi intr-o mare de voci negative, nu vei ajunge decat sa te descurajezi si sa te faci din ce in ce mai mic. Asta tine de obicei de ceea ce faci zilnic. Iesi mereu cu aceeasi oameni, care doar te fac sa te simti mic si nesemnificativ, asculti aceleasi posturi de radio si tipuri de muzica cu mesaj negativ, te uiti mereu la tv la aceleasi emisiuni ieftine care improasca cu noroi in oricine si citesti bloguri si ziare pline de subiecte ratate.

Insa cunosti ce influenta poate avea acest tip de lucruri asupra gandirii tale si asupra limitelor pe care ti le pui zilnic dar si a asteptarilor pe care le ai de la viata? Fa o lista cu cinci oameni si cinci surse media cu care iti petreci timpul pe tot parcursul saptamanii. Apoi intreaba-te care dintre acestia sau acestea te trag in jos, apoi gandeste-te la cat de bine ar fi sa incetezi sa iti mai petreci timpul in apropierea acestora, doar spre binele tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *