masina

Ce nu stiu soferii despre polita de asigurare RCA

martie 1, 2016

Indiferent daca esti sofer incepator sau nu, este util si OBLIGATORIU din punct de vedere legal sa detii o polita de asigurare RCA. Aceasta reprezinta o asigurare necesara pe care tu ca si conducator auto trebuie sa o inchei pentru autoturismul tau.

Multi oameni cred ca se intreaba: De ce sa irosesc banii pe un lucru care probabil nu imi va folosi niciodata?

RCA
Sursa: cloudfront.net

Ei bine, pe langa faptul ca aceasta polita de asigurare RCA trebuie sa fie detinuta de fiecare sofer din punct de vedere LEGAL, aceasta aduce nenumarat de multe avantaje conducatorilor auto.

Motivele pentru care sa inchei o polita de Raspundere Civila Auto in mediul online

cumparaturi online
Sursa: reviewguy.net

Daca obligatia ta fata de lege nu reprezinta un motiv suficient de bun pentru a incheia o astfel de polita de asigurare, iata care sunt avantajele pe care le aduc acestea tuturor detinatorilor:

 • Incheierea unei polite de Raspundere Civila Auto in mediul online iti ofera sansa de a compara cele mai bune oferte de pe intreaga piata.

Astfel vei putea decide de unul singur daca iti doresti un RCA mai ieftin de la o companie sau alta, in functie de informatiile pe care ti le ofera si de nevoile pe care le ai.

cumparaturi online
Sursa: www.enzago.com

Un mare avantaj pe care il ofera mediul online tuturor clientilor interesati de intrarea in posesie a acestui act obligatoriu este ca nu va fi nevoie sa te deplasezi la sediile agentiilor.

CUM?

Accesezi site-ul rcamaieftin.ro, iar in urma completarii pasilor de asigurare, vei beneficia in scurt timp de o astfel de polita de asigurare.

online
Sursa: www.warranteer.com
 • Vei economisi timp si bani apeland la serviciile online. Astfel, nu va mai fi necesar sa parcurgi drumuri lungi in orasul tau.

  bani
  Sursa: www.faithworksfinancial.org
 • Asigurarea ofera acoperie pe o arie extrem de larga.
 • Te protejeaza atat pe tine, cat si pe ceilalti soferi din trafic. Indiferent daca tu esti vinovat sau nu, compania va despagubi pe cel care necesita ajutor.
 • Livrarea politei RCA se face in mod GRATUIT si va fi primita in doar 24 de ore.

  cumparaturi online
  Sursa: lifehack.org
 • Pe site-urile precum rcamaieftin.ro soferii isi pot incheia cele mai accesibile asigurari RCA, doar accesand cunoscutul soft denumit calculator RCA.

Drepturile pe care le au soferii in baza politei RCA

 • Fiecare sofer trebuie sa fie bine informat cu privire la pretul pe care il va achita pentru beneficierea unei astfel de asigurari si totodata sa fie bine documentat cu privire la conditiile politei de asigurare.

  online
  Sursa: www.boltonmuseums.org.uk
 • In cazul in care esti victima unui accident rutier de orice fel (cu sau fara raniti) in maximul 10 zile ar trebui sa primesti despagubirea cuvenita.

Stii ce trebuie sa faci daca esti implicat intr-un accident rutier?

 • Apeleaza DE URGENTA la 112.
 • Ramai la locul accidentului pana in momentul in care va veni Politia.

  accident
  Sursa: dailyrecord.co.uk
 • Dupa ce iti va incheia politia procesul verbal, va stabili totodata vinovatia si iti va elibera autorizatia de reparatie.
 • Soferul care va fi gasit vinovat va trebui sa ii ofere o copie a politei sale RCA celuilalt sofer implicat in accident.

Conditii pentru incheierea politei de asigurare RCA

Iata ce conditii trebuie sa indeplinesti daca doresti sa inchei o polita de asigurare RCA:

 • Este obligatoriu ca autovehiculul sa fie inregistrat in Romania.

  masina romania
  Sursa: thealmostdone.com
 • Trebuie sa fii inscris in documentele oficiale ale autovehiculului, adica trebuie sa apara numele tau pe actul de inmatriculare a masinii.
 • Trebuie sa fii in permanenta insotit de toate actele necesare care demonstreaza faptul ca tu esti proprietarul autovehiculului.

  acte
  Sursa: www.sistec-confidential.ro

Toate fiind spuse, nu ezita sa soliciti o polita de Raspundere Civila Auto din cadrul mediului online.

Blogger: Cerasela S.

2 Replies to “Ce nu stiu soferii despre polita de asigurare RCA”

 1. Parca au innebunit asiguratorii.. preturi tot mai mari de la o luna la alta, de la un an la altul. Si cand e vb de despagubiri, dau din colt in colt … mda…

 2. Am trait pe pielea mea ce inseamna un accident. Erau conditii de vizibilitate foarte proaste si farurile nu ma ajutau deloc, am intrat in alta masina dar m-a rezolvat faptul ca am avut o asigurare buna. De atunci oricum sunt mai atent, m-am echipat si cu faruri mai performante, am gasit niste variante faine pe piesetuningauto.ro, iar de atunci nu am mai avut peripetii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *