Cele mai periculoase orase din lume

iulie 21, 2014
in Life

A calatori in jurul lumii este o modalitate grozava de a-ti petrece vacanta, insa nu toate orasele acestei lumi sunt la fel de fermecatoare ca cele din brosurile prezentate de agentiile de turism. In timp ce fiecare oras mare isi are problemele sale, unele dintre acestea sunt putin mai problematice decat altele. In cele ce urmeaza, voi prezenta o serie de orase periculoase din lume.

Barquisimeto, Venezuela

Chiar daca Barquisimeto dispune de o populatie de doar un milion de locuitori, acest oras este martorul a cateva crime in fiecare zi. Acest oras este capitala regiunii sale si adaposteste un numar mare de universitati si ale locuri de educatie la un nivel avansat. In ciuda faptului ca odata era o destinatie turistica infloritoare, zona aceasta este acum atat de periculoasa incat cei mai multi turisti o evita.

Peshawar, Pakistan

Orasul Peshawar din Pakistan este un alt loc periculos din aceasta lume. Cu triburi si comandanti regionali agresivi ce lupta pentru suprematie, Peshawar nu este sigur de loc, in special nu pentru straini.

Cu toate ca acest oras dispune de peisake minunate si de parcuri care iti taie respiratia, atacurile premeditate asupra securitatii si atacurile suicidale cu bomba, transforma din pacate orasul Peshawar intr-unul dintre cele mai periculoase orase de vizitat din lume.

Sana’a, Yemen

O tara instabila din punct de vedere politic, Yemen are partea sa buna de probleme. Acestea fiind spuse, capitala oras Sana’a este una dintre cele mai periculoase locuri din intreaga lume. In ciuda eforturilor mari ale aliatilor SUA, orasul ramane o destinatie cu risc ridicat pentru turisti. Cei care totusi ajung acolo se pot bucura de vizitarea Old City, o sectiune din regiunea Sana’a plina de frumusete care dispune de o multitudine de cladiri desemnate pentru timpuri mai linistite.

Acapulco, Mexico

Acapulco a fost odata o destinatie turistica foarte populara. In timpurile noastre insa, pe plajele frumoase poti vedea doar o mana de turisti aflati aici in vacanta. Cartelurile de droguri sunt in Mexic o problema foarte des intalnita si s-a inrautatit tot mai mult in ultimul deceniu. Un numar mare de cadavre isi face aparitia tot mai des in portul orasului, facand din acest loc o zona imposibila si greu de vizitat pentru cei mai slabi de inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *