W8

China tara Windows XP

mai 28, 2014
in IT, News

Cu cateva zile in urma China a anuntat ca vor permite accesul celor de la Microsoft pe piata chineza cu scopul de a vinde consolele lor gaming Xbox One. O veste buna pentru Microsoft, chiar daca vanzarea acestora va putea fi posibila doar prin urmarea unor reguli stricte impuse de guvernul Chinez, Microsoft are multe de castigat prin aceasta decizie. Astazi insa cei de la Microsoft au primit o veste mai putin buna. Oficialitatile chineze au decis ca sistemul de operare Microsoft Windows 8 nu va fi disponibil pentru utilizatorii din China, ca urmare a interdictiei sistemului de operare.

Daca stam bine si ne gandim, China nu ar avea motive foarte intemeiate pentru aceasta interdictie, dar acestia asa au decis. Central Goverment Procurement Center au anuntat ca toate PC-urile, tabletele si laptop-urile noi vor avea instalat ca sistem de operare orice alt sistem cu exceptia Windows 8.

Se pare ca in China Windows Xp este inca un sistem de operare foarte folosit. Se estimeaza ca batranul Windows XP este instalat pe un numar de 7 din 10 calculatoare din China. Asadar am putea intelege faptul ca acestia nu sunt tocmai flexibili in materie de sisteme de operare. Cu tate acestea Microsoft a incetat sa ofere suport tehnic si software pentru Windows XP incepand cu luna aprilie a acestui an.

Chinezii au decis sa interzica Windows 8 pe teritoriul tarii din mai multe motive. Unul ar fi costul. Costurile de actualizare pentru guvernul chinez la Windows 8 ar fi fost destul de mari, bani pe care China se pare ca nu vrea sa ii investeasca. In mare masura aceasta interdictie nu ar trebui sa ingreuneze afacerile si modul in care China evolueaza, dar se pare ca interdictia sistemului de operare este o masura putin cam drastica.

Fie ca acestia stiu sau nu ca Microsoft a incetat sa ofere suport pentru Windows XP, chinezii par a fi destul de multumiti cu acest sistem de operare si va trece o perioada buna de timp pana cand vor adopta un altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *