Combate insomnia cu ajutorul naturii

iulie 11, 2014

Se cunoaste faptul ca natura ne este cel mai bun aliat in tratarea diferitelor afectiuni si stari mai proaste, in principal fiindu-ne foarte aproape si de ajutor atunci cand vrem sa fim sanatosi si energici.

Asa cum precizam mai sus, insomnia poate fi tratata si ea tot prin intermediul unor ceaiuri din plante, foarte bune de altfel si pentru orice altceva, si mult mai eficiente, insa mai presus de toate 100% naturale.

Ceaiul de levantica

Levantica sau lavanda este cunoscuta mai ales pentru proprietatile sale calmante si relaxante. Ceaiul de lavanda se obtine din florile de levantica macinate sau in stare bruta, puse in prealabil la uscat. Planta de levantica se lasa ceva timp la uscat inainte de a face din ea ceai, pentru ca astfel proprietatile sale sunt mult mai concentrate si mai eficiente.

Pentru a trata insomnia de care suferi, este bine sa bei pe zi pana in trei cani de ceai de levantica aromata. Un fapt mai putin stiut poate despre levantica este ca aceasta planta stimuleaza pofta de mancare, combate caderea parului, este un bun diuretic si mai si calmeaza durerile de stomac.

Ceaiul de valeriana

Planta de valeriana este de asemenea indicata in combaterea insomniilor, pentru ca reduce stresul, tensiunea si are un efect de calmare a sistemului nervos. Pentru a face ca insomnia sa te paraseasca trebuie sa consumi inainte de culcare, timp de cel mult trei saptamani, o cana de ceai de valeriana, lasat la infuzat in prealabil timp de 10 minute.

Acest tratament va da roade inca de la inceput, insa nu este bine sa profiti la maximum de el, pentru ca in cazul in care ceaiul de valeriana va fi consumat pentru timp prea indelungat, va ajunge sa-ti dauneze sistemului nervos, in loc sa-i ajute.

Ceaiurile care se pot face din diferite plante si ierburi din natura sunt foarte adecvate a fi folosite pentru tratarea si combaterea nelinistilor, racelilor, stresului, insomniilor si durerilor generale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *