parcuri nationale

Conservarea parcurilor nationale

septembrie 30, 2015

Multi dintre noi ne amintim prima noastra vizita la un parc national, vizita care a fost realizata in prezenta parintilor sau a profesorilor de la scoala. Nu conteaza cat de tineri eram atunci cand am vizitat frumusetile naturale ale Pamantului, ci conteaza amintirile care le avem, amintiri care nu inceteaza sa existe in mintile noastre.

Diferite animale salbatice, plante, flori, peisaje si forme de relief pe care le-am vazut, ni le amintim si acum, incat natura pare sa aibe si un efect de magie asupra creierului nostru.

Totusi, fiecare regiune de acest tip, cu plante unicat, cu animale in specii rare, trebuie protejata din mai multe motive, care sunt amintite si in randurile ce urmeaza.

Conservarea istoriei

Multe parcuri nationale sunt conservate pentru ca reprezinta intinderi mari de teren care acopera diverse medii naturale ale padurilor unde se includ si o serie de structuri istorice construite in urma cu mii de ani. Aceste structuri poti fi de orice fel, de la cimitire vechi, puturi vechi sau case de odihna parasite. Locatia, stilul de constructie, modul in care au fost pastrate si venerate ne creeaza o impresie despre modul in care oamenii au gandit si au trait. Ei sunt astfel de indicii care asigura in prezent desfasurarea istoriei si a culturii pentru o anume regiune. Includerea unor astfel de structuri in parcuri nationale impiedica de la distrugere tot ceea ce tine de istorie si impiedica interventia umana.

Pastrarea culturilor indigene

In intreaga lume exista un numar de triburi indigene care traiesc inca in inima padurilor, iar unele din acestea sunt complet deconectate de la lumea din afara. Studiile etnografice au aratat ca fara acestea lumea ar fi mult mai pustie, tocmai pentru ca modul in care au trait stramosii au asigurat diversitate. Daca un astfel de trib se intampla sa locuiasca in zona rezervata unui parc national, atunci acesta este protejat in mod automat. La urma urmei, astfel de oameni indigeni sunt o legatura importanta intre trecut si prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *