boilere electrice

Contra boilerelor electrice

iunie 21, 2015

boilere electriceBoilerele electrice sunt cunoscute pentru numeroase avantaje pe care le ofera celui care le folosesc pentru a incalzi apa din locuinta, insa de asemenea aceste incalzitoare de apa, pot sa si prezinte o serie de dezavantaje. De ce ar trebui sa renuntam la ideea de a ne mai cumpara asemenea sisteme de incalzit apa si de ce ar trebui sa trecem pe alte tipuri de boilere, ca cele solare de exemplu? Din urmatoarele motive:

  • Principala preocupare in legatura cu boilerele electrice tine de impactul pe care il au acestea asupra combustibililor fosili. Boilerele electrice sunt niste contributori majori la imputinarea combustibililor fosili naturali.
  • Exista o posibilitate de scurt-circuit din cauza cablurilor si a firelor implicate de aceste boilere, ceea ce poate fi foarte periculos pentru un utilizator.
  • Impreuna cu costurile initiale, o anumita persoana trebuie sa suporte si costurile lunare asociate cu detinerea unui astfel de sistem de incalzire a apei. Ai putea sa fii foarte uimit a afla ca boilerele electrice sunt motivul pentru o parte de 25% din cheltuielile lunare dintr-o locuinta in cele mai multe tari ale lumii.
  • Durata de viata a acestor dispozitive de incalzire a apei este restrictionata doar la 15 ani. Foarte rar gasesti sau nimeresti un asemenea sistem care sa tina mai mult de 15 ani de la instalarea sa.

Pe de alta parte, ca alternativa la schimbarea sau instalarea din prima a unor altfel de sisteme de incalzire a apei, am putea sa luam in considerare boilerele solare, un lucru relativ nou pe aceasta piata si care este mult mai eficient. Boilerele solare se folosesc de energia solara pentru a functiona, asadar atata timp cat este soare, vei avea apa fierbinte oricand in timpul anului.

Inca un avantaj major al acestui tip de incalzitor de apa este acela ca banii pe care trebui sa ii cheltui cu acest sietem vor fi intr-un numar mai mare doar la cumpararea si instalarea unui asemenea dispozitiv, pentru ca in restul timpului nu va mai trebui sa platesti nici o factura la apa calda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *