Crestere pentru masinile second hand

noiembrie 8, 2015
in Auto

second-handCate masini cumpara romanii pe an? Ei bine, unele statistici au dovedid ca acest an a fost unul extrem de marcat de cele mai multe achizitii pentru masinile second hand, ceea ce face ca numai in cele 10 luni ale anului curent, romanii sa cumpere 204.257 de masini second hand.

Ultima luna, si anume luna octombrie a acestui an a adus nu mai putin de 24.745 de masini inmatriculate, conform cu Directia Regim Permise de Conducere si Imnatriculare Autovehicule. Comparativ cu anul trecut si aceeasi perioada de referinta, crestereaa fost de 14.75%.

Marci second hand comercializate

Preferintele romanilor in materie de autotusime variaza, ceea ce face ca dorintele de a detine o masina moderna sa se indrepte catre marci cunoscute din strainatate si anume: Opel, Ford, Audi, BMW, Skoda sau Renault.

Cele mai mari cresteri inregistrate in aceasta perioada situeaza masinile second hand marca Opel pe un loc fruntas, cu un numar de 35.226 de masini inmatriculate in primele 10 luni ale anului curent. La nivel general, preferintele pentru tipul de carburant folosit sunt estimate astfel: peste 3400 de romani au ales masinile cu motorizare diesel, in timp ce 2500 au preferat motorizarea pe benzina.

De ce prefera romanii masinile second hand?

In topul preferintelor de a cumpara masini second hand primeaza urmatoarele motive: o maisna second hand este mult mai ieftina decat una noua; masinile din strainatate au o durata de viata mai lunga decat masinile produse in Romania; dotarile masinilor sunt mult mai avansate; consumul este redus; iar cel mai important este ca in strainatate se regasesc o multime de depozite auto, de unde se pot cumpara cele mai accesibile marci.

Pe langa acestea, romanii spun ca nu ar sta pe ganduri atunci cand se gandesc sa investeasca intr-o masina straina. Mare parte din ei sunt constienti ca in Romania nu mai este o industrie de productie si comercializare a autovehiculelor, ceea ce face ca preturile pentru marca Dacia, fabrica din Romania, sa fie destul de mari comparativ cu preturile din Europa pentru masinile noi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *