Cum sa iti reamenajezi casa in pasi simpli

iunie 12, 2015

De multe ori chiar si prezenta unor corpuri de iluminat florescente poate schimba imagunea unei incaperi. Mici schimbari pot fi de mare efect. Descopera cum poti sa iti reamenajezi totul fara probleme, in pasi simpli.

Incepe cu un plan. Pana la urma orice misiune de acest gen ar trebui sa aiba la baza si o idee. Gandeste-te ce anume ti-ai dori de la noua imagine, de la noul aspect al casei.

  1. Nu incarc spatiul fara rost. Asta ar putea sa insemne sa faci curat printre lucruri si sa arunci ce este stricat, ce este vechi. Daca decoratiunile nu iti mai plac si ajung sa stea in dulap e clar ca trebuie sa scapi de ele. Nu uita de zona de balcon si de camara, locuri unde de regula adunam tot felul de lucruri.
  2. Transforma o debara intr-un dressing. Ideea incanta si pentru ca inca vei putea sa depozitezi lucruri insa ai mai mult spatiu si din punct de vedere estetic ai avantajul integrarii unui dulap in imaginea casei.
  3. Scapa de peretii inutili. Asta nu inseamna sa spargi tot insa dintr-o bucatarie sau dintr-un living ai putea face un open space.
  4. Alege o culoare unica pentru intreaga casa. Pastelurile sunt cele mai placute pentru ca permit combinatii diverse. Insa nu este de exclus nici albul, cel care da impresia unui aspect impecabil si se potriveste in orice casa, indiferent de arhitectura sau de ulteriorul stil adoptat.
  5. Schimba intreg sistemul de iluminat. Lumina este un detaliu de baza in ceea ce priveste amenajarea unei case, acel element esential de care sa tii cont.
  6. Pentru a salva din spatiul pe care il ai disponibil ai putea oricand sa adaugi corpuri suspendate. Acest principiu se aplica si pentru zona de bucatarie, acolo unde de regula ai nevoie de mai multe corpuri si spatii de depozitare.
  7. Adauga huse nou canapelelor si ai deja un efect deosebit. Adauga perne decorative si ti se vor atrage privirile spre acest lucru, facand sa para ca intreaga camera este de fapt schimbata.
  8. Aranjeaza biblioteca. Este destul de usor sa ti se distraga atentia spre aceasta parte de decor. Insa acolo unde este aglomeratie se pare ca imaginea intregului spatiu are de suferit. Aranjeaza totul in masura in care poti fi si creativ: combina aranjarea pe verticala cu cea pe orizontala, scoate cartile cu o coperta deja uzata, nu combina prea multe culori ci mai degraba mai multe forme, gaseste carti pe care sa le potrivesti intr-un stil zig zag etc.

Regula de baza de fiecare data, la orice misiune de reamenajare a casei tine de atentia pe care o acorzi detaliilor. De fapt acestea fac marea diferenta, ceea ce iti permite sa schimbi imaginea casei. Nu te vei putea bucura de o imagine noua a unei camere daca parchetul este stricat, daca apa picura in baie sau lumina palpaie la aprindere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *