starbucks

Curiozitati Starbucks

octombrie 30, 2015

Starbucks, cu o valoare de piata de peste 51,6 miliarde de dolari este, in prezent, cea mai mare companie de cafea din lume, cu mult inaintea rivalei sale, Costa Coffee. Potrivit datelor oficiale, Starbucks numara peste 151.000 de angajati full-time in toata lumea, care lucreaza in 20.519 shop-uri gasite in 65 de state. Dintre aceste magazine, aproape 13.000 sunt gasite in America, peste 1900 in China si peste 900 in Japonia. De fapt, au existat momente cand Starbucks deschidea, in medie, doua magazine pe zi.

Cu toate ca este o companie extrem de mare care numara foarte multi angajati, exista o multime de lucruri care nu le stii despre Starbuks.

Ce nu stiai despre Starbucks?

Starbucks incurajeaza casatoriile intre gay. La inceputul anului 2012, Starbucks se numara printre putinele companii cunoscute care sustineau legalizarea casatoriilor de acelasi sex. Mai specific decat atat, Starbucks a declarat urmatoarele: „Starbucks este mandra de a se alatura celor care sprijina legalizarea casatoriilor de acelasi sex. Starbucks isi doreste sa creeze o cultura care sa puna omul pe primul loc, iar compania noastra este cunoscuta de-a lungul istoriei pentru ca a incurajat egalitatea intre oameni”.

Compania a fost infiintata de catre doi profesori si un scriitor. In anul 1971, trei studenti s-au intalnit la Universitatea din San Francisco. Mai tarziu, dupa ce au absolvit, antreprenorul care detinea „Peet`s Coffee & Tea”, i-a invatat pe cei trei cum sa prelucreze boabele de cafea, iar acest lucru a determinat ca cei trei sa inceapa o afacere cu cafea. In timpul primilor ani, cei trei cumparau cafea de la shop-ul lui Peet iar in anul 1984 acestia au reusit sa cumpere cafeneaua. Cu toate acestea, astazi, cei trei barbati nu mai sunt implicati in Starbucks dupa ce au parasit compania.

Profit Starbucks

Profitul Starbucks din China este mai mare decat in orice alta zona a lumii. Cele 1909 cafenele din China fac mai multi bani decat orice alta cafenea din alta zona a lumii. Cu alte cuvinte, o cafea costa in Londra 3.81 dolari, in timp ce in Beijing pretul acesteia este de 4.81 dolari, ceea ce inseamna ca diferenta de pret este de aproape 26%. Castigul anual al celor de la Starbucks este de 21,1% in ambele Americi, 1.9% in Africa si in Orientul Mijlociu. In regiunea de Est a Asiei, marja de profit a companiei a ajuns in jurul valorii de 32%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *