temeri fara scapare

De ce ne temem nu scapam

septembrie 24, 2014
in Bio, Life

In ceea ce priveste fobiile, temerile si fricile pe care le poate avea lumea, acestea sunt dintre cele mai diverse, nenumarate si neobisnuite. Daca cu o parte dintre acestea ne-am obisnuit deja pentru ca le-am intalnit destul de des, o parte dintre acestea sunt mai mult decat neobisnuite si des intalnite in randul lumii intregi.

Triskaidekaphobia

Frica de numarul 13 ar trebui sa fie destul de justificata. Multa lume considera acest numar drept unul dintre numerele cel mai putin norocoase si care aduce ghinion. Unele persoane, insa, considera acest numar cu noroc si nu tine prea mult cont de importanta si de semnificatia pe care o are in folclor, dar se stie ca multe alte persoane se tem de numarul 13 si atunci cand le iese in cale au parte de adevarate atacuri de panica.

Nomophobia

O alta frica destul de neobisnuita, insa justificata intr-o oarecare masura in aceasta era a tehnologiei si evolutiei, dar si in care toata lumea detine cel putin un telefon, dintre care unul de ultima generatie, smartphone, este denumita „Nomophobia”.

In zilele noastre, aceasta temere s-a perpetuat mai mult decat normal, deoarece multa lume nu mai este obisnuita cu lipsa unui telefon sau a semnalului la telefon, intr-atat incat are parte de adevarate atacuri de panica atunci cand se trezeste undeva ca nu este semnal puternic.

Ancraophobia

O frica destul d putin obisnuita, la fel ca si frica de ploaie sau de alte fenomene ale naturii, este si frica de vant sau asa zisa „Ancraophobia”. Cu fenomenele naturale nu ai cum sa te pui. Sunt trimise de sus si vin intr-o asemenea masura incat uneori pot speria oamenii din intreaga lume. Ce sa- faci? Exista oameni si oameni, dar si fobii si fobii, dintre care unele mai mult decat bizare si neasteptate.

Ephebiphobia

Frica de tinerete este una dintre cele mai putin obisnuite frici si temeri, si poate face subicetul a multe studii legate de acest aspect. Presupun ca aceasta fobie este dezvoltata mai ales de persoanele mai in varsta care au trecut deja de aceasta etapa si nu ar vrea cu nici un scop sa se intoarca acolo. Mai rau este pentru cei care sunt deja tineri si dezvolta o asemenea fobie, dar intrucat nu stiu prea multe despre asta, voi lasa aceasta presupunere la expertiza specialistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *