alimente drum lung

De luat cu tine la drum lung

noiembrie 14, 2014

Pe langa apa care este sursa vitala a vietii si pe langa faptul ca ar trebui sa ai la tine poate si un purificator care sa iti curete sursele de apa pe care le gasesti atunci cand ai ramas fara apa potabila, ar trebui sa ai la tine si mancare neperisabila care sa te tina destul de mult timp si sa nu se strice acolo unde o vei pune, pentru ca si hrana este o sursa imensa de proteine si carbohidrati numai buni pentru supravietuirea ta.

Exista trei feluri de mancare pentru urgente si care sunt foarte usor de stocat oriunde le-ai pune. Aici sunt incluse conservele si alimentele la borcan sau la cutie rezistenta, alimentele deshidratate (uscate) si alimentele congelate, dar deja fierte inainte de acest proces. Alimentele la conserva pot fi mancate direct din recipientul respectiv, insa sunt destul de greu de carat dupa tine, mai ales daca ai mai multe asemenea recipiente la tine.

Insa, un avantaj ar fi ca cele mai multe conserve nu au nevoie de gatire sau incalzire, si asta este grozav. Cele mai importante mancaruri cum ar fi puiul, pestele, vita si legumele vin in conserve de tot felul. Opteaza pentru acele varietati scazute in sodiu pentru a-ti minimiza nevoia de a bea cat mai multa apa.

Batoanele de cereale si de ciocolata, mancarea uscata si alunele sau nucile sunt usor de purtat la tine ai te pot ajuta sa iti mentii energia in situatiile de urgenta. Alimentele gata preparate si congelate pot fi readuse la forma cea mai buna de mancat daca vot fi depozitate in apa calda pentru a se dezgheta si sunt de asemenea o foarte buna sursa de proteine pe termen mai scurt.

Alimentele deshidratate sau uscate, de asemenea cunoscute sub denumirea de „mancaruri gata de a fi mancate”, sunt compacte, gatite in intregime si pot fi stocate pentru mai multi ani. Mai mult de atat, sunt foarte usoare si foarte simplu de purtat in geanta sau rucsac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *