termostat clasic cu fir

Economiseste la caldura cu un termostat inteligent

ianuarie 30, 2018

De multe ori se intampla ca facturile la caldura sa sara cu mult peste asteptari, si asta numai pentru ca ne dorim sa traim in conditii de confort acceptabile. Ce facem insa cand se intampla asta in mod repetat si incepe sa se simta diferenta si in portofel? Cu siguranta nu putem ramane indiferenti fata de o astfel de situatie, deci identificarea unor solutii pe masura devine o prioritate.

Termostatele inteligente – solutia pentru economii la caldura

Solutiile propuse de piata sunt atat de variate, incat cu greu ne putem decide pentru una potrivita noua. Cunoasterea cat de cat a acestora este necesara pentru a nu bifa o cheltuiala inutila. Cele mai populare la ora actuala sunt termostatele inteligente. Acestea se gasesc la randul lor intr-o varietate de modele si game, incepand de la obisnuitul termostat clasic cu fir si pana la cele mai evoluate, ce pot fi controlate de la distanta.

Nu toti sunt obisnuiti cu ritmul accelerat de evolutie tehnologica, iar pentru acestia utilizarea unor dispozitive prea performante ar putea sa reprezinta o problema. In cazul in care considera ca ar fi prea dificil sa inveti utilizarea acestora, poti opta pentru un termostat clasic cu fir, spre exemplu. Acesta dispune de buton rotativ si poate cea mai simpla solutie eficienta pentru reglarea temperaturii din locuinta.

In situatia in care vrei sa ai o casa moderna, atat practic, cat si estetic, un termostat controlat prin internet ar putea sa ti se pare o idee geniala. Este de preferat acest model de multi, pentru ca ofera posibilitatea reglarii temperaturii si de la distanta, printr-o aplicatie mobila. Nimic mai simplu si confortabil.

Iata cum rezolva aceasta categorie de dispozitive problema facturilor prea ridicate la caldura. Din cauza ca ne dorim sa fim intampinati de o casa calduroasa, nu oprim centrala inainte de a pleca la serviciu. Intr-adevar, aerul este cald si primitor la intoarcere, insa in acest timp creste si consumul de energie.

Altii prefera sa se priveze de confortul obtinut altfel si renunta la bunastarea lor, oprind complet centrala pana la intoarcere. Nu este insa cea mai buna decizie, mai ales in zilele in care temperaturile externe sunt extrem de scazute. Atunci cand peretii se racesc cu atat este mai dificila mentinerea unei temperaturi optime in interior si realizare de economii la caldura.

Odata cu descoperirea acestei solutii, unii ar putea sa inceapa sa isi faca tot felul de ganduri cu privire la costurile aferente, la modul in care vor plati pentru termostat. Ei bine, este adevarat ca nu este dintre cele mai ieftine produse, insa nici nu costa o avere pentru a nu merita sacrificiul. In fapt, este o investitie, care se amortizeaza in cateva luni, prin economiile insemnate pe care le faci.

Ca sa ai siguranta ca ai ales bine si ca nu se defecteaza dupa primele utilizari, iti recomand produsele de pe saluscontrols.ro. Astfel, beneficiezi si de instructiuni clare de utilizare si de consultanta, in caz de nevoie. Indiferent ca te hotarasti asupra unui termostat clasic cu fir sau a unuia mai performant, ai parte de rezultate satisfacatoare inca de la prima utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *