blog

Esti blogger? Identifica cele 15 tipuri de continut ideale pentru a-ti creste vizibilitatea blogului

februarie 19, 2016

Daca sunteti unul dintre cei implicati in continutul publicitar, atunci primul lucru este sa va lansati pe un blog si sa incepeti sa scrieti. Atunci cand blogul este stabil, incercati un nou tip de continut. Pentru unii diferenta este extrem de mare: trafic crescut, vizitatori orientati catre continut si implicit retele de conversie mai mari, modalitate prin care se lucreaza eficient si pe partea de SEO.

15 tipuri de continut ideale pentru blogul tau

  1. Un grafic informativ defineste prezentarea informatiilor sau a datelor intr-un mod vizual specific. Numele conceptului se rezuma la a partaja mai multe informatii incat sa se axeze pe mai multe tipuri de continut. Infograficele sunt o modalitate puternica de a obtine informatii printr-un mediul vizual exploziv.

    infografic
    Sursa: image.freepik.com/
  2. Continutul hilar– este usor de creat si de conceput, pentru textura usoara de a fi raspandit. Textele cu un continut amuzant sunt virale si sunt amuzante, iar acesta este unul din avantajele lor de a fi utilizate in continutul de scriere. Oamenii iubesc sa vada o imagine care sa le starneasca rasul, care indeamna la actiune si la un stil mai sanatos de ativitate.

    continut hilar
    Sursa: cdn2.hubspot.net
  3.  Videoclipurile. Se prea stie ca exista o gama variata de cadruri video. Se pot scrie pe un post separat, pe diferite tipuri de bloguri, se pot insera in continutul publicitar si este important ca un film scurt bun sa comunice un mesaj intr-un mod succint si memorabil. Realizat bine, un videoclip poate fi extrem de convingator si poate creste traficul unui blog.

    vdeoclip nunta
    Sursa: idealevent.ro
  4. Un ghid defineste o structura detaliata si destul de lunga a continutului. Ganditi-va ca este ca un post pe un blog epic. Se merge dincolo de lungime si de stil si se mizeaza pe o abordare de blog obisnuita. Ghidurile sunt unele din cele mai populare forme de continut pe care le poate crea un content vreodata, pentru ca au un fler mai vizual si sunt mai semnificante decat alte articole obisnuite.

    ghid de informare
    Sursa: www.studentie.ro
  5. Recenziile de carti. O recenzie de carte este un simplu topic de discutie care aduce un plus de valoare blogului. Se pot recomanda cele mai bune carti, se pot critica cele care nu sunt utile si se poate imparti valoarea pe care autorul o culege dupa recenzie. Desi recenziile pentru carti sunt detaliate si ample, ele pot ajuta la pozitionarea bloggerului si a opiniei de lider.

    recenzie carte
    Sursa: infoguides.rit.edu
  6. Postarile de opinie difera de postarea de pe un blog tipic, pentru ca tonul este unul mult mai personal. Se pot folosi pentru a publica elemente dintr-o discutie anterioara, pentru o cercetare mai atenta a unui caz, sau, se poate crea o impresie puternica si mai expresiva asupra autorului de continut. Cu cat este mai ferma opinia, cu atat se obtin vizitatori mai multi si se va partaja continutul.

    postari de opinie
    Sursa: peintelesultuturorblog.files.wordpress.com
  7. Recenziile produselor. La fel ca si recenziile pentru o carte, o revizuire a unui produs poate ajuta la stablirea de autoritate si la conducerea blogului catre vizibilitate. Fiecare industrie are o gama unica de produse, softuri si servicii, care implica si recunoastere si respect in mediul online. Tot ce trebuie sa faci este sa iti impartasesti experienta cu produsul si sa oferi recomandarea ta.
    recenzii produs

    Sursa: www.thecompleteherbalguide.com

     

  8. Articole „cum sa…” . Aceste tipuri de continut sunt cele mai populare pentru ca se bazeaza pe o multime de idei si ghiduri pe care oamenii si le doresc a le citi. Unele articole de aceasta natura au potentialul de a aduce cautare si de a oferi cele mai populare distribuiri, incat sa ai mai mult trafic la blogul tau.

    Sursa: litera.ro
  9.  Listele. Acestea nu au sfarsit si suntem tentati sa le iubim, ca si bloggeri sau ca si cititori. Prin acest continut oferim posibiliatea de a evidentia un articol in functie de detalii, importanta, cuvinte cheie, tematici abordate sau structuri. De tinut minte ca pana si cele mai populare reviste din lume utilizeaza articole de tip lista pentru a aduce in prim plan un adevar.
    liste
  10. Pagini cu link-uri de referinta. O pagina de legatura este pur si simplu un post care ofera mai multe linkuri catre resursele mari de informatii web. Cea mai extravaganta solutie a acestui tip de content este ca link-urile sunt raspandite in lumea larga, leaga articole si continuturi din acelasi domeniu, ofera site-ului semnale vizibile, creeaza autoritate SEO si afirma conducerea continutului in campul tau de actiune.

    link-uri de referinta
    Sursa: localbusinessseo.co
  11. Cartile electronice – ebooks- incorporeaza un continut lung, ambalat intr-un format diferit, de regula PDF. Acestea sunt de cele mai multe ori produse descarcabile, disponibile in mod gratuit in schimbul traficului si al corespondentei. Producand o carte electronica vei ajuta la intarirea autoritatii blogului si vei crea o metoda puternica de a aduce un schimb de cunostinte lumii.

    ebook
    Sursa: lib.store.yahoo.net
  12. Studiile de caz explica pe larg ce este un produs sau un serviciu, modul in care acesta il ajuta pe client. De accea, un studiu de caz practic va aborda mereu strategia: ”aici este ceea ce vrem sa facem, iar rezultatele pe care le obtinem sunt valoroase”.

    studiu de caz
    Sursa: banidinbloguri.com
  13.  Podcasturi. Aceste scurte elemente de continut regasite intr-un formulat de tip podcast au foarte mare popularitate, fiind in continuare o forma de continut pentru blog. Nu sunt greu de creat si in general multi oameni asculta aceste mici emisiuni in timpul mersului la munca sau in timp ce lucreaza. Cu o astfel de abordare a continutului, ai sansa de a raspandi mesajul scris mai departe si de a aduce o multime de vizitatori si ascultatori.

    podcast
    Sursa: mattpaulson.com
  14. Interviurile.  Fiecare are un lider sau un mentor. Iar atunci cand esti in stare sa pui cateva intrebari pe foaie, sa le transmiti prin viu grai si mai apoi sa le redai prin cuvinte inseamna ca o sa castigi respect de la altii din vaste domenii, si, sa nu mai spunem de cantitatea uriasa de trafic pe care ai obtine-o blogului. Nimeni altcineva nu are acces la informatie decat tu si este mai bine sa o redai intr-un mod cat mai atragator.

    interviu
    Sursa: incont.stirileprotv.ro
  15. Cercetare si date de referinta. Cei mai multi dintre oameni lucreaza cu date statistice, ceea ce inseamna ca multi detin informatii valoroase despre subiecte dorite de cititori. Schimbul de concluzii, analiza datelor creeaza o metoda puternica de a conduce traficul viral, incat sa construiesti increderea si sa iti stabilesti autoritatea in mediul online. Atunci cand faci o cercetare este bine sa impartasesti oamenilor datele tale.

    cercetare
    Sursa: onehope.net

Concluzii

Dupa cum ati observat din aceasta lista, exista o multime de oportunitati pentru a structura un continut pe un blog. Cele mai multe tipuri de continut pe care le vei utiliza vor fi mai puternice, iti vor rasplati eforturile de a publica un continut de marketing necesar. Continutul, indiferent de forma sa, se adreseaza unui public, care, la randul sau, va asculta, invata si transmite informatiile mai departe.

 

 

Blogger: Ankez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *