dulce

Eugenia copilariei mele

dulce

Eugenia este fara doar si poate dulcele copilariilor noastre, ale multor oameni trecuti de varsta de 24-25 de ani, dar si pentru persoanele care au depasit deja o varsta memorabila si inca isi amintesc cu drag de tinerete si de zilele frumoase. Eugenia este un tip de dulce care este foarte indragit de toata lumea, de catre cei mici, dar si de catre cei mari. Este un tip de biscuite umplut la mijloc cu crema de ciocolata de cele mai multe ori.

Aceasta este de fapt ciocolata si celelalte delicatesuri ale zilelor noastre. Acel mic pachetel de dulce format din biscuite si din crema de diverse feluri ne-a indulcit si ne-a facut mai frumoase zilele copilariei. Numele de EUGENIA nu ne aminetste doar de o fata frumoasa cu codite, ci si de acest mic bun si dulce pe care il asteptam atat de mult seara cand ajungeau parintii nostri acasa.

Mereu copilaria mea va avea gust de eugenie si miros placut de rom si de ciocoata proaspata, pe langa aroma de portoclae, mandarine de iarna, de banane pe timp de primavara si de capsuni pe timp de vara. Mama si tata ne aduceau mereu acasa cate un asemenea desert bun care ne indulcea pana si cele mai lungi asteptari. Mai mult de atat, eugeniile acestea sunt dulci, sunt proaspete, pot fi de post, dar sunt si de frupt, sunt delicioase si ne pot potoli mereu senzatia de dulce care trebuie acoperita cu ceva.

Nu ingrasa (foarte tare), sunt de diferite feluri, cu diferite umpluturi, de la diverse firme, dar cea mai cunoscuta si populara este insasi firma „Eugenia” care a si dat numele acestui desert cunoscut. Acum, fiecare firma mare de dulciuri a inclus si cate un tip de eugenie in oferta sa de dulciuri de sezon. Daca nu ai gustat pana acum o eugenie cu vanilie sau cu aroma de lamaie, inseamna ca nu ai simtit gustul copilariei, dar te scuzam daca esti mai mic de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *