vas de expansiune

Expansiunea pentru centrale termice- principiu esential pe timp de iarna

noiembrie 9, 2015

Sistemul de incalzire bazat pe centralele pe gaz este mult mai calitativ, mai eficient si un plus pentru a economisi la facturile de energie, comparativ cu sistemul pausal. In sistemele de incalzire pe baza de centrale termice, aerul cald este livrat in fiecare camera si in fiecare spatiu dintr-o casa prin intermediul unui sistem de conducte de aer, iar o exceptie in acest sens este si podeaua, care necesita un sistem de conducte si tevi potrivite, care nu se incadreaza in acest sistem.

In sezoanele calde, instalatia de incalzire functioneaza impreuna cu aerul conditionat, asa cum se utilizeaza si conductele de apa si de aer. In cazul in care temperatura scade cu precadere, se necesita o imbunatatire a sistemului si implicit o unitate suplimentara de caldura, pentru a fi distribuita in intreaga locuinta.

Avantajele sistemului de incalzire centralizat

Sistemul de incalzire este o modalitate vitala pentru a mentine temperatura aerului la un nivel optim, mai ales in cazul in care in locuinta sunt si copii mici sau batrani. Sistemul acesta, centralizat, fie ca este pe lemne, pe gaz sau pe electricitate, ofera o multime de avantaje, care fac din centralele termice alegerea numarul unu a miilor de consumatori.

In primul rand se pune problema de a avea caldura atunci cand sistemul bransat nu ofera. De exemplu, in luna octombrie, cand temperaturile au scazut remarcabil, cetatenii s-au plans de frigul din case. Acest element poate fi inlocuit. Atunci cand se instaleaza o centrala termica, se acopera nevoia de caldura pentru ca sistemul permite eliminarea caldurii cu o singura apasare de buton. De altfel, investitiile intr-o centrala termica atrag o serie de beneficii pentru locuitorii unei case: se furnizeaza apa calda ori de cate ori este nevoie, se acopera necesarul de caldura din casa, se economiseste mult la facturile de energie.

Un sistem de incalzire centralizat poate incalzi intreaga casa! De la dusuri, calorifere, robineti si pana la coturi de apa, sistemul permite trecerea apei in modalitate simpla, fara piedici. Sistemele si implicit centralele termice, au senzori si sunt practice.

Apa de 4 ori mai calda

Apa este un conductor mai bun decat aerul si se poate transfera de 4 ori mai repede, decat energia acestuia din urma, ceea ce face ca intregul sistem centralizat sa fie mult mai eficient decat sistemele pe aer cald. Pentru a transporta apa este necesar un vas de expansiune. Cei mai multi producatori de centrale termice, cum este si Shop Einstal utilizeaza un vas de expansiune centrala Motan care nu intra in contact cu o flacara deschisa si ofera un sistem mult mai sigur, la un pret mult mai mic, pentru fiecare buzunar.

Un alt avantaj pentru a detine o centrala termica este cel care spune ca un astfel de sistem este mai sigur pentru persoanele cu boli respiratorii sau cu alergii, pentru ca nu impune un flux de aer fortat, iar apa primita este de patru ori mai calda, intr-un timp mai scurt.

Sistemul central de incalzire recomandat de Shop Einstal este complet programabil si poate controla independent temperatura din unele zone desemnate. Starea generala de sanatate si de bunastare, mai ales a copiilor si a persoanelor in varsta este mentinuta la un nivel termic propice, si se asigura necesarul de temperatura cerut si agreat de corpul uman.

Pentru ca atat casele cat si cladirile sunt construite diferit, clientii pot sa aleaga de pe magazinul Shop Einstal sursele utile de caldura si acele sisteme de distributie de caldura necesare pentru a obtine cele mai bune beneficii care indeplinesc cerintele de performanta si de cost pentru fiecare locuinta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *