Forajul hidraulic rotativ, o tehnica de forare destinata solurilor moi

mai 4, 2020
in News

Realizarea unui foraj pentru alimentarea cu apa reprezinta o necesitate actuala tot mai accentuata. Chiar daca apa nu este o sursa dificil de gasit, trebuie sa existe conditii prielnice pentru a putea beneficia de aceasta, de calitatea potrivita a ei si de un volum necesar. O tehnica de forare potrivita, realizata de experti atrage dupa sine o apa de calitate, fara impuritati. Conteaza desigur si adancimea de forare, cat de complicata este tehnica aplicata, numarul straturilor geologice strabatute.

In cazul solurilor netede, moi precum sunt cele specifice zonelor de campie si deal, tehnica forajului hidraulic rotativ este recomandarea specialistilor in executarea lor. Ecodrill este un astfel de reper, un nume care inspira incredere cand vine vorba despre astfel de lucrari executate profesional.

Din dorinta de a beneficia deci de o apa lipsita de basterii, detrisuri si impuritati, tehnica forajului hidraulic rotativ reprezinta deci o alegere frecventa.

O tehnica de forare eficienta pentru solurile moi

Este eficienta atunci cand echipa care realizeaza forarea dispune de cunostinte de specialitate,dar si de echipamentele corespunzatoare. Fiind mai complexa, este mai rar folosita pe teritoriul tarii. Este insa o disponibilitate la Ecodrill, echipa care dispune de aparatura inalt standardizata, dar si de experienta necesara.

Se poate aplica tehnica in cazul solurilor moi, a celor nisipoase si argiloase. Este o solutie pentru zone ca Podisul Moldovei, printre altele. Pentru ca forajul sa atinga performantele dorite se impune ca in realizarea lui sa se foloseasca noroi bentonitic, cel care stabilizeaza forajul si elimina sedimentele si detrisul din put.

In vederea executarii acestuia, este necesar un echipament anume, care sa includa capul hidraulic, grupul de presiune, precum si furtunurile hidraulice.

In randul operatiunilor necesar a fi realizate prin aceasta tehnica amintim frezarea si spalarea dopurilor de nisip, respectiv de ciment, insurubarea si desurubarea, precum si taierea tevilor din interior, care sunt ulterior scoase.

In dotarea acestor sisteme trebuie sa existe pompele hidraulice, de fapt cele responsabile de deplasarea lichidului spre o presiune mai mare. Poate fi vorba despre pompe rotative, cu rotor si cu piston. Activitatea propriu zisa care se urmareste prin asta este de a aduce la suprafata pietrisurile si nisipurile specifice terenurilor, cu ajutorul unor burghie performante.

Desigur, pentru a avea siguranta ca tehnica forajului hidraulic rotativ este alegerea potrivita, specialistii trebuie sa realizeze o analiza de specialitate, sa se raporteze la adancimea stratelor traversate, precum si la structura geologica a solului. Fara o documentare tehnica adecvata inainte, nu se poate executa cu succes o astfel de lucrare. Ulterior, echipa beneficiaza de cunostinte necesare precum rezultatele testelor de eficienta, nivelul debitelor de apa, denivelarile existente, precum si debitul maxim pe care il admit filtrele. Mai simplu zis, in calitate de beneficiar, stii ca ai la dispozitie un foraj perfect functional atunci cand si mana de lucru a fost una profesionala, cand personalul care a executat lucrarea a stiut exact cum sa procedeze in fiecare etapa, iar materialele si utilajele intrebuintate au corespuns cu necesitatea.

Astfel de servicii gasesti si pe https://ecodrillforaje.ro. Acceseaza pagina si afla mai multe despre tehnicile de forare si de ce iti vei dori sa beneficiezi de un astfel de serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *