gandire negativa

Gandire negativa

decembrie 15, 2014

Daca tu iti vei spune in mod permananent ca nu esti bun de nimic si ca lumea nu are ce foloase sa traga de la tine, atunci te confrunti singur cu o gandire negativa care trebuie inlocuita cat de urgent se poate. Daca vei gandi asa despre tine, nu te vei mai putea bucura deloc de aceasta viata scurta oricum si te vei desconsidera atat de tare pana cand nimeni din jur nu va mai apuca sa te scoata din aceasta mare depresie.

Daca iti vei spune ca nu poti reusi in viata, ca nu poti avea succes, este cel mai rau lucru pe care l-ai putea face vreodata. Societatea noastra ne-a impins pe gat ideea cum ca succesul este un lucru primordial si ca acesta este urmat pe urma de recompese materiale, lucruri pe care oricine si le doreste.

Aceasta definitie este foarte buna si rezuma exact ceea ce se inatmpla in zilele noastre, insa nu este nici singura. Succesul in esenta sa este un sentiment de implinire care apare ori de cate ori se intampla ceva bun-nu conteaza ce anume, mic sau mare-stim in inimile noastre ca acesta conteaza cu adevarat. Spune in loc de faptul ca nu poti fi de succes in viata, ca pot reusi si ca lumea este de partea ta.

Nu am putere si sunt nevdrenic de lucrurile bune din lume. Uite o alta iluzie creata de noi insine. In realitate, ceea ce inseamna de fapt aceasta preuspunere este faptul ca ne-am decis sa ne lasam la o parte puterea noastra personala, de obicei catre o persoana sau catre un lucru. Putem trai ani intregi fara a ne da seamacare ne sunt adevaratele puteri si ca avem in primul rand o asemenea putere. In acest fel, ne lasam la o parte puterile si lasam pe altii sa ne defineasca si sa ne comande. Insa, pana s acest lucru poate fi intors spre bine. Spune in loc de faptul ca nu esti puternic si ca nu poti face ce ai vrea ca iti vei lua inapoi propria putere de la altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *