ara-new-deal-3

Google lucreaza la un smartphone revolutionar

aprilie 24, 2014
in IT

Se pare ca atractia proiectului Ara, conceptul Google pentru un smartphone modular. Prin intermediul conceptului Ara, o baterie moarta in mijlocul zile, nu mai reprezinta un moment de panica, in care trebuie sa cauti pe cineva cu un incarcator, in schimb pur si simplu schimbi bateria cu o alta. Un ecran spart sau zgariat nu va insemna ca va trebui sa iti schimbi telefonul, si nici macar nu iti vei pierde garantia ca urmare a schimbarii acestor elemente.

Daca ideea se va dovedi a fi realizabila, Ara ar putea schimba dramatic lumea smarphone-urilor, in sensul ca nu va schimba doar modalitatea in care folosim telefoanele ci si modul in care acestea sunt fabricate. Este o sarcina aparent imposibila pe care Ara si-o propune, insa echipa Google care se ocupa de proiect are incredere ca vor reusi, si ca Ara va insemna mai mult decat rezolvarea problemei unui display spart.

Pentru a putea face aceste actiuni posibil Ara ar trebui sa dispuna de un schelet care permita varietatea actiunilor de mentenanta. Multi iubitori de gadget-uri s-au aratat foarte incantati de acest proiect.

Astfel scheletul unui astfel de telefon ar trebui sa permita inlocuirea oricarei piese componente intr-un mod simplu, rapid, insa fara a produce daune scheletului, pentru a putea fi un proiect viabil.

Prin proiectul Ara, Google urmareste sa creeze un produs suficient de versatil sa faca fata pietei high end de gadget-uri precum si in piata low end, ceea ce ar schimba radical piata.

Astfel pe acelasi schelet un utilizator ar putea sa-si configureze telefonul asa cum isi doreste, oferind posbilitati de personalizare la un alt nivel. Google ar creea astfel un produs revolutionar, nu un produs nou insa, ideea unui gadget modular fiind mai veche, insa daca vor reusi vor da lovitura… din nou.

 

 

 

 

 

 

One Reply to “Google lucreaza la un smartphone revolutionar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *