In mai putin de un minut adormi

insomniaInsomnia este o problema serioasa in randul romanilor, ceea ce face ca acest fapt sa devina o problema destul de reala pentru cei mai multi romani. Indiferent de cauzele sale de aparitie, insomnia este cea care cauzeaza dereglari ale intregului sistem nervos si nu numai.

Se pare ca din ce in ce mai multi romani nu reusesc sa adoarma pentru ca problemele vietii cotidiene nu ii lasa in pace. Un loc de munca stresant, lipsa banilor, calitatea slaba a vietii sau agitatia permanenta de a oferi familiei un trai mai bun ii fac pe 50% dintre romani sa nu poate inchide un ochi pe timpul noptii.

De altfel, lipsa somnului duce la o multume de dezechilibre de natura hormonala, emotionala si intelectuala, reusind in unele cazuri sa cauzeze depresie, tulburari de memorie sau de comunicare.

Cum sa previi insomnia?

Pentru a preveni insomnia, unii medici recomanda sa ne luam gandul de la internet si sa incercam pe cat posibil sa ne relaxam toti muschii. De altfel, un pahar de vin  este recomandat inainte de somn. Un pahar de alcool nu ne trimite direct in paradisul viselor, ci ne face sa ne incetinim functiile nervoase. Pe masura ce se consuma alcool, organismul devine mai rezistent si implicit starea de insomnie se va instala. In cazul in care se se aplica aceeasi regula, este indicat ca acel pahar de vin sa fie luat cu cel putin 3 ore inainte de somn.

Adormi ca un bebelus intr-un minut

Cea mai sigura metoda de a inlatura insomnia este numaratul. Daca iti inchipuiai vreodata ca reclamele sau amuzamentul produs de cei care au spus ca numara flori pe o campie nu au efect, ei bine, medicii contrazic faptul. Din aceast motiv, este indicat sa se creeze o atmosfera placuta pentru a-l chema pe Ene pe la gene si implicit daca se numara in fiecare seara pana la cifra 45, somnul tinde sa apara. Efectul este mai mult decat calitativ pentru un somn linistitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *