www.saluscontrols.ro

Incalzirea din pardoseala si ce trebuie sa stii despre aceasta

decembrie 14, 2017

Daca esti in cautarea unor solutii care sa ajute la o mai buna incalzire a spatiului de locuit, atunci incalzirea prin pardoseala ar putea fi o idee. Aceasta implica desigur un nou plan al casei intrucat se necesita instalare sub pardoseala a tevilor aferente caldurii ce va circula. Ulterior acestea vor fi acoperite cu parchet.

Desigur ca un astfel de sistem este menit sa sporeasca caldura, deci vine cu o serie de avantaje. Descopera in randurile ce urmeaza aspectele de maxim interes despre acesta.

Incalzirea in pardoseala – avantaje si recomandari

Caldura se distribuie uniform – cand vine vorba de incalzirea din pardoseala, faptul ca aceasta acopera intreaga suprafata este un avantaj ce sporeste confortul. Mai ales pentru acele camere care sunt de la sine pozitionate de asa natura cat sa pastreze temperaturile mai mici, cu pereti reci, o astfel de abordare este una in masura sa elimine disconfortul.

Poate fi vorba de camere situate in zone unde lumina naturala patrunde mai greu sau unde peretii din placi de beton nu favorizeaza confortul termic. In plus, este un real ajutor in acele incaperi unde umiditatea este mereu mai mare. Se considera una echilibrata la o valoare de 50-60% maximum. Incalzirea in pardoseala poate desigur sa elimine aceasta problema.

Va avea nevoie de setari variabile ale temperaturii? Desigur ca da, de aceea, adiacent sistemului se va achizitiona si un termostat iar o buna recomandare in acest sens este chiar www.saluscontrols.ro.

Exact ca la incalzirea din calorifere sau apa calda menajera, se va seta temperatura ambientala si/sau temperatura apei din instalatie. Nu toata lumea suporta temperaturi mari, mai ales la nivelul picioarelor. In plus, nu este recomandat ca acest sistem sa functioneze non stop, la puterea sa maxima, intrucat va fi risipa la consum.

Ca o completare pentru sistemul principal de caldura –  caldura din pardoseala poate fi cu mult mai eficienta cand este o completare de sursa a agentului termic. Cu alte cuvinte, incalzirea in pardoseala combinata cu cea oferita de o centrala termica creeaza impreuna ambientul perfect. Asta duce si la o mai buna pastrare a caldurii si implicit la echilibrarea costurilor.

Ideea este nu de a face foarte cald intr-o incapere, ci de a avea posibilitatea de a crea ambientul dupa bunul plac si de a controla strict ce se consuma.

Confort sporit – pana la urma, scopul este acela de a spori confortul casei si cel al locuitorilor acesteia. Cand se asigura nivelul optim de caldura deja vorbim de un mare plus. In functie de constructia casei, de stilul de viata al proprietarilor, asta poate fi mai mult decat indicat. Spre exemplu, cei care stau in zone de munte, unde frigul se instaleaza mai repede, vad ca pe un necesar o astfel de dotare. Cei cu copii mici, cei care au suprafate reci de obicei, in case unde frigul este perceput mereu la un nivel destul de ridicat.

Odata instalat un astfel de sistem, este recomandat sa se instaleze si termostatul aferent sistemului. Asta ofera posibilitatea de a seta dupa bunul plac cum sa functioneze instalatia in cauza. www.saluscontrols.ro ofera optiuni variate de termostate, ce se pot achizitiona si online. Pagina oficiala prezinta toate ofertele, deci merita cercetat ce categorie se potriveste nevoilor fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *