Incepeti cariera si intareste-o cu aceste joburi!

iunie 10, 2014

Esti la inceput de drum, ai terminat facultatea/ masteratul/ doctoratul si vrei sa iti construiesti o cariera? Ai vrea sa lucrezi de la inceput intr-o companie mare sau vrei sa incepi cu pasi mici intr-o companie nu prea mare din care sa apuci sa inveti ceva?

In primul rand nu e bine sa te entuziasmezi foarte tare daca vrei sa lucrezi intr-o companie mare deoarece fiind la inceput de drum, nu vei avea prea multe cunostiinte practice din tot ceea ce trebuie sa faci si iti va fi greau sa prinzi mersul lucrurilor deoarece intr-o companie mare esxista o masa mare de personal angajat si nu ii vei putea cunoaste suficient de bine si nu iti vor oferi ajutorul de care ai nevoie pentru a te integra perfect.

Uneori in companiile mari, pentru a putea razbate de unul singur este nevoie de foarte multa putere de munca, perseverenta si rabdare.

In schimb intr-o companie mica nu este chiar atat de multa competitie ca intr-o companie mare si poti invata anumite lucruri mult mai usor. Iti poti cunoaste colegii de munca mult mai bine decat intr-o companie mare si asa iti va fi mai usor sa te adaptezi.

Chiar daca oportunitatile de avansare nu sunt atat de mari intr-o companie mica, pentru inceput de cariera este perfect. Dupa un anumit timp cand vei depasi calitatea de entry level te vei pute gandi mai bine la viitorul carerei tale intr-o companie mare care este mult mai ofertanta din punct de vedere al avansarii si progresului personal in cariera.

In concluzie, stabileste-ti intai prioritatile si obiectivele pe care vrei sa le indeplinesti si mai apoi gandeste-te ce ti s-ar potrivi mai bine, munca intr-o companie mare, in care la inceput te vei simti ca pestele pe uscat sau cea intr-o companie mica in care pentru inceput te vei simti ca un peste in acvariu, deci nu in ocean?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *