Inselaciuni practicate de asiatici

august 1, 2014

Inselaciuni de tot felul pot fi intampinate de catre turistii de peste tot din lume, dar in special daca esti calator in Asia, si mai ales de calatoresti singur, atunci ti se pot intampla tot felul de neplaceri si poti fi lasat foarte usor fara bani.

Incercand sa treci de granita dintre Thailanda si Cambodgia, vei ajunge la un oficiu de imigrari ce nu iti va accepta taxa oficiala de 20 de dolari chiar daca aceasta este clar expusa pe geamul biroului.

In loc de taza oficiala, cei de acolo iti vor cere 40 de dolari si te vor sacai la cap pana cand in cele din urma iti vei pierde rabdarea si le vei da ceea ce vor. Cum poti evita aceste lucruri? Ramai pe pozitie, refuza si fii calm. Repeta-le de cate ori este nevoie ca le vei plati doar 20 de dolari exact asa cum este afisat si pe site-ul oficial al Guvernului din Cambodgia.

Atunci cand vei merge sa vizitezi insulele, vei vrea sa inchiriezi biciclete odata ce acest mijloc de transport este foarte convenabil. Oricum, chiar si soferii mai experimentati vor avea probleme atunci cand vor returna bicicletele sau motoarele inapoi.

Fie ca proprietarii vor observa cateva zgarieturi, mai noi sau mai vechi, iti vor cere sa le platesti reparatiile, care in unele cazuri pot fi foarte mari. Cea mai buna optiune a ta daca acesta deja are pasaportul tau si daca ati si semnat un fel de contract de inchiriere, este de a incerca sa tot reduci suma de platit pentru reparatii.

Daca vei dori sa eviti asta din start, mergi in locuri in care motocicletele sau bicicletele nu arata ca noi, de preferat un loc in care reparatiile ulterioare se fac fara costuri aditionale. Daca nu vei gasi asa ceva, mai bine le-ai inamana un pasaport expirat sau doar o copie a pasaportului tau, insa niciodata cel real pentru ca vei putea fi tras intr-o situatie foarte neplacuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *