Power of No

Invata sa spui NU

aprilie 30, 2014
in Life

Daca esti genul de persoana care pune pret pe ceilalti mai mult decat pui pret pe tine insuti, vei ajunge sa realizezi ca mai mereu ajuti pe cei din jur si, mai niciodata nu refuzi pe cineva indiferent de ce iti propune. Este felul tau de a arata ca tii la cei din jur, ca esti mereu un om de incredere, un om la care pot apela mereu, stiind ca indiferent de problema sau situatie tu vei putea fi de ajutor, printr-o fapta buna sau pur si simplu printr-un gand bun.

Acum nu spunem ca aceste lucruri nu sunt ok, si nu spune nimeni ca faci un lucru rau, dimpotriva majoritatea iti vor multumi si te vor aprecia, insa in toata aceasta „afacere” sa-i spunem, care este multumirea ta ?, cu ce te alegi, am inteles esti apreciat, esti un om de incredere, insa lucrurile acestea te fac fericit ? te fac sa te simti implinit ? Stai putin si gandeste-te cand ai fost cu adevarat bucuros cand ai facut ceva pentru cineva, vei ajunge sa realizezi ca mai mult te multumesti cu ideea ca acel cineva te apreciaza si iti ramane indatorat, dar altceva ?

Nu vreau sa spun ca ar trebui sa devii egoist si sa spui nu mereu, dar ai face bine sa te gandesti mai bine in momentul in care spui DA la ceva care nu iti convine, insa o faci pentru ca nu vrei sa dezamagesti persoana care iti cere acel lucru.

Invata sa fii mai calculat in aceste decizii si sa spui nu la lucrurile care nu iti sunt pe plac, si sa pui mai mult pret pe gandurile si ideile tale, sa inveti sa te respecti pe tine insuti. Priveste lucrurile ca si cum tu ti-ai cere tie o favoare, si spune Da din toata inima, ai grija de tine nu doar de ceilalti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *