lectii motivare copii

Lectii pentru motivarea copilului tau

octombrie 8, 2014

Diferitele tipuri de copii cer diferite abordari, de aceea nu ar trebui sa ramanem dezamagiti daca o anumita tactica motivationala nu a dat rezultat cu copilul tau mai mare, insa a fost foarte eficienta pentru copilul tau mai mic. Fii atent si observa fiecare detaliu legat de comportamentul si personalitatea copilului tau. De exemplu, introvertitii si extrovertitii necesita abordari total opuse.

Copiii mai extrovertiti din fire se vor simti foarte bine jucandu-se, desfasurand activitati de tot felul si interactionand cu zgomotoasele rude, in timp ce copiii mai introvertiti din fire sunt mai greu de controlat sau de facuti sa se concentreze decat daca li se da un anumit spatiu de lucru doar al lor si liniste si pace.

Va trebui sa fii de asemenea atent la perioada in care copilul tau este cel mai energic si activ. Nu-ti obliga copilul sa-si faca temele de indata ce ajunge acasa. Cei mai multi copii au nevoie de o ora sau doua in care trebuie sa se odihneasca sau sa dorma putin.

O buna organizare a locului de studiu poate motiva destul de mult de asemenea. Uita-te la biroul de studiu al copilului tau . Este acesta destul de confortabil? Ii este asigurata destula lumina in camera in care studiaza?

Daca spatiul de studiu este aglomerat de tot felul de jucarii, hartii si alte lucruri aiurea, copilul tau nu isi va face niciodata temele cand trebuie si cum  trebuie. Este important pentru atunci cand studiaza sa il indepartezi de toate distractiile si tentatiile care i-ar putea da tarcoale.

Un alt factor important care iti poate motiva copilul este managementul corect al timpului. In fiecare zi, copilul tau ar trebui sa aiba timp sa-si faca temele, sa citeasca, sa faca si activitati in exterior si sa se si distreze. Daca al tau copil nu se poate descurca cu toate aceste sarcini deodata, atunci imparte-i activitatile pe sectiuni si rezerva-i anumite ore pentru fiecare in parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *