legende mitologice zodii

Legendele mitologice ale zodiilor

august 27, 2014
in Fun

Zodiile in care ne aflam au de fapt niste povesti si niste legende foarte interesante care se pare ca se afla intr-o stransa legatura cu aparitia lor, dar si a personalitatilor pe care le avem si le dezvoltam intr-o societate. Asadar, in cele ce urmeaza vei afla cateva legende mitologice legate de semnele zodiacului.

Capricorn

Acest semn zodiacal se afla intr-o stransa si mare legatura cu unul dintre cei mai puternici zei din Olimp, de fapt chiar cu Zeus, zeul suprem din muntele olimpienilor, mai exact cu nasterea acestuia. Se stie din mituri si legende cum ca tatal lui Zeus, Cronos, era un mare ucigas si canibal, mancandu-si toti copiii pentru a nu risca sa fie mai apoi detronat si ucis de catre unul dintrei, conform cu previziunile.

Insa, ca sa il scape din ghearele si stomacul sotului ei, Rhea, mama lui Zeus, l-a dus pe acesta cand inca era abia nascut intr-un loc in care l-a lasat in grija caprelor, cu al caror lapte era hranit. Leaganul in care a crescut Zeus a fost ascuns de catre ochii lui Cronos pentru ca acesta sa nu il poata gasi si ucide.

Cand Zeus a crescut si s-a razbunat in cele din urma pe tatal sau pentru tot raul pricinuit mamei, dar si fratilor sai, acesta nu a uitat-o nici pe mama sa adoptiva care l-a crescut cu laptele ei, si a transformat unul dintre coarnele ei in cornul abundentei, pe urma aceasta creand constelatia capricornului in semn de recunostinta pentru toate bunurile ce ii erau oferite cu ajutorul acestuia.

Varsator

Aceasta este legenda celui mai apropiat om al lui Zeus, fiul regelui Tros, Ganymede, care era poate cel mai frumos si mai carismatic barbat de pe pamant, adorat atat de catre muritoare, cat si de catre zeitele din Olimp.

Vazand acest lucru, Zeus si l-a luat sub aripa protectiva pe Ganymede si la- facut paharnicul sau, acesta fiind insarcinat cu turnarea celui mai bun nectar in paharul zeului suprem. Zeus a ramas impresionat de servitudinea acestui om si i-a creat propria constelatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *