apropiere copil

Mai apropiat de copilul tau

ianuarie 13, 2015

Poate ca ti-ai dat seama deja ca al tau copil creste pe zi ce trece si incepeti sa vorbiti din ce in ce mai putin. Paote ca al tau copil isi petrece dince ince mai mult timp in camera sa sau nu este aproape niciodata acasa. A se descurca de unul singur si a se indeparta oarecum de casa este ceva natural, insa daca vei stabili o relatie mai apropiata cu copilul tau, nu va trebui sa iti mai faci griji in legatura cu faptul ca la un moemnt dat va veti putea ideparta unul de celalalt.

Asculta si invata

A avea o discutie este un lucru. Oricum, daca iti vei petrece tot timpul vorbind numai tu intruna si fara a-ti mai asculta copilul, acesta va incepe sa te cunoasca mai bine, insa tu pe el niciodata. Ascultandu-ti copilul este probabil una dintre cele mai importante lucruri pe care poti sa le faci pentru a stabili o relatie mai apropiata. Oricum, ascultandu-l intr-un mod productiv va va ajuta foarte mult pe amandoi.

Aptitudini de ascultare

Chiar daca relatia cu copilul tau este problematica, poti incepe oricand sa iti asculti copilul pentru a-ti imbunatati relatia cu el. Asta inseamna ca va trebui sa inveti cum sa iti modifici comportamentul astfel incat sa incurajezi comunicarea dintre tine si copil sau copii. De exemplu, aca nu faci altceva decat sa te certi cu copilul tau, va trebui sa inveti efectiv cum sa faci fata stresului pentru a-ti imbunatati abilitatea de a-ti asculta odrasla.

Asta inseamna ca va trebui probabil sa te concentrezi pe ceea ce ar putea interveni in abilitatea ta de a asculta. Doua zone pe care ar trebi sa le imbunatatesti ar fi scaderea pozitiei tale de defensiva si controlul temperamentului tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *