manager companie

Managerul isi asuma tot creditul

septembrie 25, 2015

Ca si manager, responsabilitatile sunt multiple si ca orice loc de munca, sunt si mici greseli care par sa se intample in ciuda eforturilor. Dar, unele repercusiuni sunt uriase, mai ales atunci cand actiunile sunt facute de catre un manager.

Si nu doar ca managerul se confrunta cu activitati grele, ci intreaga companie ia parte la acest proces. Deci, pentru a evita unele greseli este bine sa se stie cum se poate conduce o echipa, cum se poate obtine inalta performanta si cum vor fi motivati angajatii in functie de performanta acestora. Insa in ciuda a ceea ce se intampla intr-o companie, pentru partile bune, managerul isi va asuma mereu creditele.

In cazul in care responsabilitatea unui esec nu este a sa, o va pasa catre un subordonat, iar daca reusita unui proiect este savurata, atunci acesta va fi al sau.

Desi pare un pic nedrept, unii manageri chiar fac aceasta chestie si oricat s-ar lucra in echipa va avea tendinta sa fie mai autoritar. Impartasirea creditului si a laudelor se face impreuna cu intreaga echipa. De altfel, se vor mentiona si persoanele care au lucrat in mod exceptional pentru indeplinirea lucrurilor de calitate. Aceasta actiune nu doar ca va motiva intreaga echipa, ci va stabili si un lider echitabil cu autoritate de supraveghere.

Este destul de important ca indiferent de actiune, buna sau rea, de rezultat pozitiv sau negativ, managerul sa stie ca este responsabilitatea sa. In cazul in care se scufunda o companie sau in cazul in care porneste cu mult pe alte mari, acesta sa fie destul de capabil sa tie fraiele si carma.

Este manager tocmai pentru ca are o serie de abilitati de coordonare, organizare, planificare si verificare pe care alti angajati nu le au si nu este corect ca intreg creditul sa fie al sau. La fel ca oricare alt membru al companiei, acesta are un rol, rol care trebuie indeplinit tinand cont si de alte aspecte, nu doar de cele de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *