Hákarl (Islanda). Acest fel de mancare fermentat si tratat care consta in nuggets de rechin este, de fapt, una dintre mancarurile principale si favorite ale islandezilor. Din cauza naturii otravitoare a rechinului utilizat pentru prepararea acestui fel de mancare, carnea de rechin este lasata de cele mai multe ori sa putrezeasca si sa fie conservata in jur de 4-5 luni (un proces care ii elimina toxinele, lasand in urma o carne alunecoasa, cu un usor gust de inalbitor).
Beondegi (Corea). Nici un efort nu s-a facut pentru a se masca faptul ca aceasta mancare este de fapt preparata din niste larve uriase de viermi, servite la aburi si asezonate in cadrul lanturilor de mancare si in barurile din Corea. Chiar si numele, Beondegi, se traduce la propriu „larva-pupa”.
Falafel Bissli (Israel). Aceste snacksuri populare si uscate vin intr-o varietate de arome incantatoare si forme foarte apetisante, insa nimic nu vine in plus si mai interesant decat acesti taitei crocanti „falafel”. Personal, sunt destul de incarcat si satul pentru a mai manca si aceste alimente care se mananca in Israel.
Porc de guinea (Peru). Din fericire, nu am avut vreodata vreun porcusor de guinea drept animal de companie, pentru ca altfel as fi gasit ca aceste feluri de mancare peruviene ar fi foarte exagerate, si chiar sunt si asa, fara a avea acasa sau fara a iubi un asemenea rozator.
Marmite Crisps (Anglia). Pentru cei neinitiati, Marmite este un frotiu sarat, concentrat si spumos care ramane in urma resturilor de la fabricarea berii. Aroma sa este atat de marcanta si de puternica incat sloganul acestui produs este chiar „Love it or hate it”- „Iubeste-l sau uraste-l”. Nu este cale de nijloc aici, slogan care vine tot de la geniul in marketing care a creat si „good old potatoes supercharged with a heavy dose of lovely Marmite”.