Metode de gestionare a furiei

iunie 9, 2014

Gestionarea furiei inseamna de fapt recunoasterea abilitatilor de care ai nevoie pentru a constata ca devii furios, si luarea masurilor corespunzatoare pentru a rezolva situatia cat mai pozitiv.

Furia e perfect normala si face parte din emotiile si simturile oamenilor, este chiar considerata ca fiind si sanatoasa. Este bine sa ne controlam furia desi uneori este inevitabil sa nu apara. Nu iti doresti mai tarziu sa regreti anumite lucrurei spuse sau facute din furie.

Pentru a te dezvata de furie este bine sa gasesti metode eficiente de a face fata in primul rand stresului dar si sa inveti modalitati pozitive de a raspunde problemelor si fustrarilor asociate cu furia.

Exsista multe tehnici prin care iti poti gestiona foarte usor furia tu doar trebuie sa le inveti. Daca ai probleme foarte grave de furie sau iti sunt afectate si relatiile cu persoanele din jur, probabil si din cauza violentei atunci trebuie sa mergi la un control specializat.

Tehnici de gestionare a furiei

In primul rand trebuie sa recunosti atunci cand esti furios. Nu incerca sa suprimi furia ci itelege-o si actioneaza intr-un mod pozitiv. In acest fel micsorezi efectele negative.

Primul lucru esential pe care trebuie sa il faci este sportul. Daca faci sport in mod regulat te pastrezi in forma. Hormonii pe care noi ii eliberam cortizol si adrenalina sunt apopiati de cei produsi atunci cand suntem stresati pentru a ne ajuta sa scapam din fata pericolelor. Asa ca daca faci sport in mod regulat corpul tau va invata sa echilibreze in mod eficient nivelele de adrenalina si cortizol.

Un alt lucru pe care il poti face este sa incerci sa palnifici situatiile dificile, mai ale ca stii ca pot urma anumite discutii care te-ar putea infuria. Analizeaza intai lucrurile cu calm.

Si somnul suficient te ajuta sa scapi de furia pe care ai adunat-o in corpul tau. De asemenea important este intai sa te calmezi iar mai apoi sa te exprimi calm si ferm fara a fi violent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *