skype

Microsoft lucreaza la un sistem de traducere universala

mai 30, 2014
in IT, News

Ar fi grozav daca ai putea vorbi cu prieteni din tari indepartate. Acest lucru este posibil prin intermediul Skype dar nu ne referim la ideea de a lua legatura cu acestia ci la ideea de a inalatura bariera impusa de limba pe care tu sau cel cu care vorbesti o rosteste. De multe ori ajungi sa recurgi la un traducator online ori de cate ori nu intelegi ce a vrut sa spuna un cetatean german, asta doar ca un mic exemplu.

In lumea afacerilor un astfel de sistem ar fluidiza foarte mult interviurile si discutiile realizate prin interemdiul convorbirilor realizate la mare distanta. Costurile legate de angajarea unui translator ar fi reduse foarte mult.

Asta isi si propun cei de la Microsoft prin Spyke Universal Translator. Cu mai bine de 3 ani in urma Skype a fost achizitionata de Microsoft pentru suma de 8.5 miliarde de dolari. Acestia doresc sa faca din Skype mai mult decat un simplu sistem de comunicare pe care scrisa, audio sau prin intermediul video-urilor.

La Code Conference desfasurata in California zilele trecute, Satya Nadella, CEO-ul Microsoft si vicepresedintele Skype, Gurdeep Pall, au anuntat ca vor lansa Skype Translator incepand cu anul viitor si va veni cu suport pentru Windows 8. Pana in prezent nu a fost niciodata demonstrata in mod public aceasta tehnologie. Totusi in cadrul conferintei Gurdeep Pall, vorbitor de limba engleza a intretinut o discutie cu Diana Heirichs localizata in Londra, vorbitoare de limba germana.

Sistemul a fost capabil sa traduca in timp real convorbirea dintre cei doi si traducerea a fost una destul de precisa, cuvintele si expresiile fiind recunoscute in zecimi de secunda de sistemult Skype Translator.

Nu avem date cu privire la limbile pe care Skype le va integra in acest sistem de traducere insa putem fi siguri ca va fi un adevarat succces fiind rezultatul cercetarilor realizate de Microsoft in ultimii 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *