evrei

Mituri despre evrei

iunie 14, 2015

evreiMiturile si legendele urbane despre evrei si iudaism pot umple o librarie si se pot agrava de-a lungul anilor, din cauza lipsei de educatie corespunzatoare. Desi multe din aceste mituri te vor face sa razi, realitatea socanta a originii lor si manifestarile dureroase demonstreaza ca aceste fictiuni au provocat mari dificultati poporului evreu, vreme de multe secole.

Care sunt aceste mituri false despre evrei?

Evreii au coarne. In Evul Mediu, o neintelegere despre un vers din Tora a dus la crearea unor stereotipuri false si chiar la nenumarate crime in lumea medievala. Mitul a aparut in urma unei traduceri proaste din limba latina a unei pasaj din Exod 34:35, care spune: Si copiii lui Israel au vazut fata lui Moise, si pielea lui a devenit Karan, si Moise a pus valul pe fata, pana cand a mers sa vorbeasca cu Dumnezeu. In ebraica, termenul Karan inseamna straulcire, insa a fost tradus gresit ca „Keren” care inseamna corn in limba ebraica. Traducerea l-a determinat pe Moise sa fie purtator de coarne, si i-a impins pe multi artisti sa creeze opere de arta- cum ar fi Michelangelo si Donatello.

Evreii fac sex doar printr-o gaura facuta pe hainele lungi pe care o poarta. Acesta este unul din cele mai amuzante mituri despre evrei, insa, care a aparut, datorita unei neintelegeri despre parerea everilor despre sex. Desi iudaismul pune resitrictii in ceea ce priveste pozitiile sexuale, acesta nu vede sexul ca fiind un act pacatos sau murdar. Cu toate ca originile acestui mit nu sunt inca foarte cunosccute, multe terorii sustin ca acest lucru a pornit de la oamenii non-evrei care i-au vazut pe acestia imbracati in haine lungi.

Femeile ortodoxe sunt obligate sa se rada in cap. Crezi sau nu, dar nu exista nicio cerinta a poporului evreiesc pentru ca o femeie sa-si rada podoaba capilara odata ce se casatoreste cu un evreu. De fapt, multe femei isi lasa parul sa creasca lung, insa il strang in coada pentru a nu-l lasa la vedere. Mai mult, legea evreiasca dicteaza ca e important ca sotul si sotia sa fie atractivi unul pentru celalalt, astfel ca rasul in cap iese din discutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *