imbatranire

Mituri gresite despre imbatranire

martie 12, 2015

Crezi ca batranii au mintile slabe si corpurile slabite? Este un adevar faptul ca adultii mai in varsta urasc sa traiasca si sunt mai putin bucurosi de stilul de viata pe care il duc? Daca asa crezi, gresesti atat de mult! Miturile pe care societatea noastra le-a adus in fata sunt:  Cu cat imbatranim, mintea slabeste iar trupul este inflexibil si intepenit si binenteles ca acea persoana este mult mai putin productiva.

Un articol  din Wall Street Journal,  Why Everything You Think about Aging May Be Wrong, este un adevarat lucru care iti deschide ochii. Timothy Salthouse, un profesor de psihologie din Universitatea din Virginia sustine ca actuala noastra credinta cum ca satifactia vietii pentru cei batrani este in scadere, este pur si simplu neadevarata.

Alte cercetari stiintifice sunt de acord si sustin ca viata devine mai buna cu cat devenim mai mari ca varsta. Karen Fingerman, un profesor de la Universitatea Texas din Austin,a descoperit ca starile noastre de spirit si simtul general de bine se imbunatatesc cu varsta. Prietenia noastra  are nevoie de intimitate pentru ca de vreme ce oamenii imbatranesc, acestia castiga un sens al ceea ce este cel mai important in viata.

Ce au descoperit academicienii:

  • Cunoasterea continua sa dezvolte si sa compenseze  cu declinul creierului.
  • Creierele mai in varsta proceseaza noi informatii in mod conceptual.
  • Expertiza se adanceste-se creste productivitatea si creativitatea.
  • Abilitatea de a rezolva conflicte se  adanceste, deschide mintea la numeroase perspective-si se vad ambele parti ale incercarilor de lupta.

Intreaba o persoana mai tanara la ce se asteapta sa gaseasca in anii de aur si acesta va spune: „Deprimarea, inabilitatea de a conduce, inabilitatea de a face alte lucruri pentru adulti, sentimentul de singuratate si sentimentele de inutilitate. Insa intreaba o persoana de pe 65 de ani  si vei auzi doar ca o mica fractiune de oameni de varsta asta  vor experimenta cu asemenea stari de spirit.Aceste dificulttati sunt pur si simplu neadevarate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *