umanizare brand

Modalitati de construire a increderii in branduri

octombrie 17, 2014

Ideea de ascultare a nevoilor si a parerilor pe care le au clientii nu tine numai de interactiune. Este vorba mai mult despre asigurarea unei oportunitati pentru oamenii care isi doresc sa participe la cercetarea de piata a companiei in cauza. Seamly axeaza pe ceea ce au intr-adevar nevoie clientii, mai degraba decat sa urmeze un trend in fashion.

Brandul vestimentar  nu isi proiecteaza si schiteaza piesele vestimentare bazandu-se pe ceea ce un focus-grup a stability impreuna cu o agentie de publicitate din New York. Acesta nu permite lumii modei sa ii dicteze trendurile si stilul. Acesta creaza si detaliaza broderii si materiale pe care clientii lui chiar si le doresc.

Abordarea Seamly functioneaza pentru ca acesta chiar asculta ceea ce au de zis clientii si publicul sau si le ofera exact ceea ce isi doresc acestia. Asta transforma brandul Seamly ca pe ceva real si palpabil pentru oameni pentru ca acesta comunica si ii intelege pe fiecare in parte si nevoile fiecaruia dintre ei. Asta este cu adevarat ceea ce trebuie facut. Asta este sinceritate si real. Si exact asta este ceea ce inspira incredere si loialitate.

Reactiile oamenilor cresc vanzarile. Exista un retailer foarte mare care produce rochii de mireasa si care trimite in toata lumea o gramada de piese vestimentare de acest tip in toata lumea, si cateodata mai fac si greseli in legatura cu o comanda. Intr-o incercare de a-si umaniza brandul si de a-si asculta clientii, acesta a creat un test prin care sa-si dea seama care modalitate de a-si cere scuze de la client este cea mai eficienta.

Grupului A, i-a trimis un card cadou in valoare de 50$, iar grupului B, au sunat pentru a-si cere scuze in mod personal. Odata ce experimentul s-a terminat, brandul a cerut ambelor grupuri de testare sa spuna daca isi mai doresc sa cumpere de la el vreodata. Grupul B, cel caruia i-a fost telefonat si caruia s-au adresat scuze personale, a fost mult mai incantat sa colaboreze din nou cu brandul.

Pentru ca a ascultat, acest retailer a descoperit faptul ca o conexiune umana, personala, si nu un cadou material sau un e-mail, a fost mult mai importanta pentru client.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *