generozitate umana

Moduri in care generozitatea te face fericit

octombrie 5, 2015

De cele mai multe ori oamenii se gandesc numai la ei si nu mai iau in considerare si nevoile celor din jur. Poate unii au nevoie de o imbratisare, altii de un sfat sau altii de o masa calda. Unele din cele mai mici ganduri se pot transforma in actiuni si ii pot face pe cei din jur sa se simta apreciati si sa se simta ca cineva are grija si de ei.

Dar, totusi, de ce generozitatea are acest farmec al ei de a te face mai fericit?

Pentru ca, in primul rand, ii face pe altii fericiti. Fie ca este vorba de un om al strazii sau de un animal, tu ii poti face ziua mai buna prin cateva simple cuvinte sau cu o simpla privire. Atunci cand dai ceva, devii mai fericit si pui un zambet pe fata ta. Daca acorzi unui copil o imbratisare, vei deveni mai radiant.

Generozitatea iti creste increderea in sine

Poata astazi cineva are nevoie de o paine sau cineva de o imbratisare. Nu doar ca atunci cand faci acest lucur iti sporesti increderea in tine si in modul tau de umanizare, dar de altfel obtii si o stare personala de bine. Este ceva minunat sa poti sa oferi dragoste si afectiune altora, insa sa nu iti faci griji ca ramai fara bani. Banii niciodata nu iti vor umple inima de satisfactii, la fel cum o va face un act mic uman. Generozitatea ofera sufletului uman un simt al bucuriei dupa care acesta tanjeste si implicit isi doreste sa o simta.

A-i ajuta pe parinti, pe prieteni sau pe colegi este o parte dificila din activitatea de zi cu zi, insa si satisfactia unui lucru bine facut, un zambet pe buze inseamna mai mult de o mie de cuvinte frumoase. De altfel, sa creezi o legatura emotionala cu cineva, este ceva ce nu poti pretui in sume si monede, in valori sau in aspecte financiare. Sufletul fiecaruia este unic, iar generozitatea este o caracteristica pe care nu o are orisicine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *